Το παιδί και το βιβλίο

To διεπιστημονικό σωματείο «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» θα πραγματοποιήσει στο παιδικό βιβλιοπωλείο «Ο γάτος Μαουρίτσιο», στο Παγκράτι, δύο κύκλους εκδηλώσεων με θέμα την καλλιέργεια της αγάπης για την ανάγνωση και το βιβλίο στο παιδί. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του σωματείου για την προώθηση της ανάγνωσης στην οικογένεια που αποτελεί πρωτεύοντα στόχο του.

Ο πρώτος κύκλος (Μάρτιος – Απρίλιος), με τίτλο «Το παιδί μας και το βιβλίο», περιλαμβάνει τέσσερις ομιλίες στις οποίες θα αναλυθούν σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν το παιδί να γίνει αναγνώστης και να οικοδομήσει μια στέρεη και σταθερή σχέση με το βιβλίο και την ανάγνωση σε όλη του την ζωή. Απευθύνεται σε γονείς αλλά και όσους ανθρώπους βρίσκονται δίπλα του όταν μεγαλώνει (ευρύτερη οικογένεια, φιλικό περιβάλλον, εκπαιδευτικοί, κλπ). Όλες οι ομιλήτριες είναι μέλη του «Διαβάζοντας Μεγαλώνω».

Ο δεύτερος κύκλος (Μάιος – Ιούνιος) έχει τίτλο «Διαβάζοντας, μεγαλώνουν!» και περιλαμβάνει τέσσερις αναγνώσεις για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιούν μέλη του Σωματείου από το 2017 (κυρίως στη Βρεφική Νηπιακή Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας) για την ανάδειξη της σημασίας που έχει για την γνωστική, γλωσσική και συναισθηματική ανάπτυξή του παιδιού η συστηματική επαφή του με το βιβλίο από την βρεφική ηλικία. Η επαφή αυτή γίνεται πρωτίστως με την διαμεσολάβηση του γονιού και τη μεγαλόφωνη ανάγνωση προς το παιδί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου μέρους των συζητήσεων:


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διόπτρα και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS προσκαλούν το κοινό σε μια συνάντηση με  τους συγγραφείς και την εικονογράφο της δημοφιλούς παιδικής σειράς Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας!

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.