To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι η τεχνολογία συνεχώς αλλάζει βελτιώνεται. Ξέρουμε ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε καλύτερα τηλέφωνα, καλύτερα αυτοκίνητα, καλύτερες οικειακές συσκευές. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την τεχνολογία να βελτιώνεται αντί να μένει στάσιμη ή ακόμη και να θεωρείται απαρχαιωμένη; Η απάντηση είναι η πληροφορία. Αν μπορούμε να καταγράψουμε τη γνώση, μπορούμε να τη συλλέξουμε και να τη μοιραστούμε. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ανθρώπινη πρόοδος ήταν πολύ αργή ή σχεδόν στατική. Σε ορισμένα σημεία φαινόταν ότι η πρόοδός μας πήγαινε ακόμη… και προς τα πίσω! Αλλά η δυνατότητα καταγραφής των διάφορων πληροφοριών με τη μορφή της γραφής και της συλλογής δεδομένων, προκάλεσε έκρηξη της τεχνολογικής προόδου. Αυτό το βιβλίο του Chris Haughton, το πρώτο του στο οποίο ασχολείται με θέματα γνώσης, αφηγείται την ιστορία του πώς φτάσαμε στη συλλογή πληροφοριών και τι σημαίνει αυτό για το ανθρώπινο γένος.

Το “Ιστορία της Πληροφορίας” είναι ένα μοναδικό βιβλίο για παιδιά που εξερευνά την εξέλιξη της πληροφορίας σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Όμορφα σχεδιασμένο και παρουσιασμένο με τρόπο που κάνει αυτό το πολύπλοκο θέμα προσιτό, το βιβλίο εξερευνά όλα όσα γνωρίζουμε και πώς τα γνωρίζουμε. Ο ίδιος ο δημιουργός δήλωσε στο Bookseller ότι “η αρχική ιδέα ήρθε πριν από 17 χρόνια. Ψάχνοντας τα διαδικτυακά μαθήματα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, έπεσα πάνω στον τίλτο ενός μαθήματος που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: The History of Information (Η ιστορία της πληροφορίας). Επέλεξα την πρώτη διάλεξη και ο ομιλητής ξεκίνησε θέτοντας στην τάξη την εξής ερώτηση: “Γιατί η τεχνολογία βελτιώνεται;” Μου φάνηκε σχεδόν ανόητο το ερώτημα. Όταν όμως απηύθυνε το ερώτημα στην τάξη, κανένας από τους φοιτητές δεν μπορούσε να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Γιατί βελτιώνεται η τεχνολογία; Είχα κολλήσει. Αποδεικνύεται ότι η αφήγηση της παγκόσμιας ιστορίας μέσα από την “ιστορία της πληροφορίας” εξηγεί κατά κάποιο τρόπο τα πάντα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα το έκανα βιβλίο και χαίρομαι που συνεργάζομαι με την DK για να το δω να εκδίδεται φέτος“. Έτσι, το βιβλίο πήρε σάρκα και οστά και θα είναι διαθέσιμο στη Βρετανία και την Αμερική το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.