Το Sesame Street γίνεται 50 χρόνων και το γιορτάζουν με ένα βιβλίο

Πάνω στην ώρα για την 50ή επέτειο της μακροβιότερης παιδικής τηλεοπτικής σειράς αποφάσισε ο εκδοτικός οίκος Random House Children’s Books να εκδώσει το βιβλίο Sunny Day, ένα εικονοβιβλίο εμπνευσμνένο από τους τίτλους αρχής της σειράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Entertainment Weekly, το βιβλίο φιλοξενεί τους στίχους του τραγουδιού Sunny Day, που έγραψαν οι Joe Raposo, Bruce Hart και Jon Stone και περιλαμβάνει εικονογραφήσεις των Ziyue Chen, Joe Mathieu, Tom Lichtenheld, Sean Qualls, Selina Alko, Emily Winfield Martin, Joey Chou, Kenard Pak, Rafael López, Pat Cummings, Brigette Barrager, Vanessa Brantley-Newton, Leo Espinosa, Mike Curato, Greg Pizzoli και Dan Santat. Κάθε τυπογραφικό σαλόνι του βιβλίου φιλοξενεί την εικαστική απόδοση των στίχων του τραγουδιού από τον εκάστοτε καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκδοση αυτή. Ο Christian Robinson, ο βραβευμένος με Caldecott Honor, εικονογράφος του βιβλίου “Οδός Αγοράς, τέρμα!” (εκδ. Polaris, μτφ. Εφη Καλλιφατίδη) είναι αυτός που έχει φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο και την κουβερτούρα του βιβλίου (book jacket).

To βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Νοέμβριου του 2019, πενήντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη φορά που προβλήθηκε το Sesame Street στην τηλεόραση (10 Νοεμβρίου του 1969).

Το τραγούδι το έχουν διασκευάσει και κάποια από τα puppets μαζί με τον Jimmy Fallon και τους The Roots για την εκπομπή του πρώτου, το Τhe Tonight Show starring Jimmy Fallon.


*Με πηγές από το ew.com και το Publishers Weekly

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ