Το βιβλίο των Αν

Συγγραφείς: Αλέν Κορκός & Κριστίν Μπεζέλ

Εικονογράφηση: Μπρουνο Λιάνς

Απόδοση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 9+

 

Και αν μπορούσες να βάλεις το Παρίσι σε ένα μπουκάλι; Και αν δεν υπήρχε τηλεόραση; Και αν δεν μπορούσαμε να αναβάλουμε για αύριο ό,τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, θα έπρεπε να γίνουν όλα σήμερα; Και αν είχα γεννηθεί σε άλλη χώρα; Και αν οι Αρειανοί έρχονταν στ’ αλήθεια στη Γη; Αυτά και δεκάδες άλλα, ομολογουμένως ολίγον τρελά, ερωτήματα περιλαμβάνονται στο βιβλίο των Κορκός και Μπεζέλ. Στις 90 του σελίδες οι δύο δημιουργοί χώρεσαν όλες τις πιιθανές και απίθανες ερωτήσεις από τους τομείς των επιστημών, της γενετικής, των τεχνών, των μεγάλων αινιγμάτων, των ανακαλύψεων, των εφευρέσεων που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί και απαντούν όπως ένα παιδί θα περίμενε να του απαντησουν: με ειλικρίνεια αλλά και πολλές δόσεις χιούμορ. Ενα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και διανθίζεται από την απόλυτα ταιριαστή εικονογράφηση του Μπρουνό Λιάνς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.