Το βιβλίο των Αν

Συγγραφείς: Αλέν Κορκός & Κριστίν Μπεζέλ

Εικονογράφηση: Μπρουνο Λιάνς

Απόδοση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 9+

 

Και αν μπορούσες να βάλεις το Παρίσι σε ένα μπουκάλι; Και αν δεν υπήρχε τηλεόραση; Και αν δεν μπορούσαμε να αναβάλουμε για αύριο ό,τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, θα έπρεπε να γίνουν όλα σήμερα; Και αν είχα γεννηθεί σε άλλη χώρα; Και αν οι Αρειανοί έρχονταν στ’ αλήθεια στη Γη; Αυτά και δεκάδες άλλα, ομολογουμένως ολίγον τρελά, ερωτήματα περιλαμβάνονται στο βιβλίο των Κορκός και Μπεζέλ. Στις 90 του σελίδες οι δύο δημιουργοί χώρεσαν όλες τις πιιθανές και απίθανες ερωτήσεις από τους τομείς των επιστημών, της γενετικής, των τεχνών, των μεγάλων αινιγμάτων, των ανακαλύψεων, των εφευρέσεων που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί και απαντούν όπως ένα παιδί θα περίμενε να του απαντησουν: με ειλικρίνεια αλλά και πολλές δόσεις χιούμορ. Ενα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και διανθίζεται από την απόλυτα ταιριαστή εικονογράφηση του Μπρουνό Λιάνς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.