Το βιβλίο των Αν

Συγγραφείς: Αλέν Κορκός & Κριστίν Μπεζέλ

Εικονογράφηση: Μπρουνο Λιάνς

Απόδοση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 9+

 

Και αν μπορούσες να βάλεις το Παρίσι σε ένα μπουκάλι; Και αν δεν υπήρχε τηλεόραση; Και αν δεν μπορούσαμε να αναβάλουμε για αύριο ό,τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, θα έπρεπε να γίνουν όλα σήμερα; Και αν είχα γεννηθεί σε άλλη χώρα; Και αν οι Αρειανοί έρχονταν στ’ αλήθεια στη Γη; Αυτά και δεκάδες άλλα, ομολογουμένως ολίγον τρελά, ερωτήματα περιλαμβάνονται στο βιβλίο των Κορκός και Μπεζέλ. Στις 90 του σελίδες οι δύο δημιουργοί χώρεσαν όλες τις πιιθανές και απίθανες ερωτήσεις από τους τομείς των επιστημών, της γενετικής, των τεχνών, των μεγάλων αινιγμάτων, των ανακαλύψεων, των εφευρέσεων που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί και απαντούν όπως ένα παιδί θα περίμενε να του απαντησουν: με ειλικρίνεια αλλά και πολλές δόσεις χιούμορ. Ενα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και διανθίζεται από την απόλυτα ταιριαστή εικονογράφηση του Μπρουνό Λιάνς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.