Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων

Δημιουργός: Lidia Brankovic
Μετάφραση: Τζέμα Δεσύλλα
Εκδόσεις Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2024
Ηλικίες: 5+, 7+


Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων είναι ένα πολύ διαφορετικό ξενοδοχείο από όσα γνωρίζουμε και οι ένοικοί του είναι και αυτοί κάπως… περίεργοι, σίγουρα πολύ διαφορετικοί. Και όλο αυτό συμβάλλει ώστε το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων να είναι ένα ξενοδοχείο εντελώς ξεχωριστό στο είδος του.

Οι ένοικοί του δεν είναι άνθρωποι, ούτε ζώα, είναι… συναισθήματα και αυτά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αυτό είναι άλλωστε που κάνει και το ξενοδοχείο μοναδικό. Κάποια είναι μεγάλα, κάποια είναι μικρά, κάποια είναι μοναχικά και άλλα έρχονται με τους φίλους τους. Εδώ θα βρούμε να μένει η Λύπη που μιλάει πάντα ψιθυριστά και είναι λίγο ακατάστατη. Ο Θυμός από την άλλη φωνάζει τόσο δυνατά που κάνει να τραντάζεται όλο το δωμάτιο. Η Ευγνωμοσύνη δεν ζητά ποτέ τίποτα, ενώ η Αυτοπεποίθηση βοηθά να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες. Και όταν έρχεται η Αγάπη το ξενοδοχείο γεμίζει φως και γέλιο.

Το σίγουρο είναι ότι κανένα συναίσθημα δεν μένει για πολύ. Όλα τους είναι περαστικά. Σίγουρα μπορεί να ξαναεπιστρέψουν, όμως και πάλι θα φύγουν.

Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων είναι ένα μοναδικό βιβλίο για τα… συναισθήματα, δοσμένο τόσο εικονογραφικά όσο και κειμενικά με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ανθρωπόμορφα πλάσματα παίζουν τον ρόλο των διάφορων συναισθημάτων, ενώ οικοδέσποινα είναι ένα κορίτσι που παίζει τον ρόλο της ξεναγού μας. Μας μιλάει για τα ξεχωριστά δωμάτια στα οποία διαμένουν τα συναισθήματα και μας εξηγεί πως συμπεριφέρονται (ή καλύτερα πώς μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε, ενώ μας βεβαιώνει πως πολλές φορές η κατάσταση με τους ενοίκους δεν είναι πάντα εύκολα διαχειρίσιμη.

Στο πραγματικά πολύ έξυπνο εικονογραφημένο της βιβλίο η  Γερμανίδα, σέρβικης καταγωγής δημιουργός, Lidia Brankovic βοηθάει τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων και να καταλάβουν τι συμβαίνει στο σώμα μας και στο μυαλό μας σε κάθε πιθανή συνθήκη. Εξαιρετική η αναπαράσταση του εαυτού ως ξενοδοχείο καθώς και η απεικόνιση των συναισθημάτων με χρώματα (μπλε για τη θλίψη, κόκκινο για τον θυμό, πράσινο για τη χαρά κλπ). 

Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για