Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.

Το «Μήπως είδες τον ελέφαντα;» του Ντέιβιντ Μπάροου είναι ένα από αυτά τα βιβλία. Ένα μικρό αγόρι και ο ελέφαντάς του παίζουν… κρυφτό! Σε αυτό το υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο που σίγουρα θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να φωνάξουν δυνατά από χαρά και να γελάσουν, ο ελέφαντας προσπαθεί να βρει πού να κρυφτεί, αλλά τελικά όλες του οι κρυψώνες βρίσκονται σε κοινή θέα. Το βιβλίο δημιουργεί μια ανάγκη για διάδραση, κάτι που τελικά οδηγεί σε ένα πραγματικά ευφάνταστο παιχνίδι. Με πολύ χιούμορ που «κρύβεται» τόσο στο κείμενο όσο και στην εικονογράφηση, ο Μπάροου, βραβευμένος για το πρώτο του αυτό βιβλίο στην Αγγλία με το Sebastian Walker Αward, αφηγείται μια ιστορία που έχει όλα τα στοιχεία εκείνα να την κάνει μια από τις πιο αγαπημένες των παιδιών.

Στο «Γκρέτελ, το θαυμαστό μαμούθ» γνωρίζουμε την πρωταγωνίστριά του, ένα υπέροχο, συμπονετικό, ευγενικό και πολύ αγαπητό από όλους μαλλιαρό μαμούθ, που μόλις… «ξεπάγωσε»! Η Γκρέτελ είναι όμως και το πρώτο και τελευταίο μαμούθ πάνω στη Γη, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν, τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν από πολλά πολλά χρόνια. Όταν το κομμάτι πάγου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί την εποχή των παγετώνων θα λιώσει, η Γκρέτελ θα βρεθεί σε ένα νέο μέρος, που δεν αναγνωρίζει. Και ενώ όλοι όσοι τη συναντούν θα είναι πολύ φιλικοί μαζί της, η χαρά της σύντομα θα μεταμορφωθεί σε άγχος και φόβο. Ο μόνος τρόπος να «σωθεί» είναι να εκμυστηρευτεί στους νέους της φίλους του προβληματισμούς της. Στην εικονογραφημένη ιστορία της Κιμ Χίλγιανρτ, τα παιδιά ακούν να τους διαβάζουν την υπέροχη περιπέτεια της μαμουθίνας, όμως παράλληλα βρίσκουν εργαλεία για να ξεπεράσουν τους δικούς τους φόβους και το άγχος τους.

Για το τέλος κρατήσαμε την γλυκιά ιστορία της θαρραλέας κοτούλας Μάγιας. Η Λου Φρέιζερ στο βιβλίο «Μάγια, η πιο θαρραλέα» «παίζει» με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι έχουν προσδώσει στις κότες, και κυρίως ότι είναι φοβητσιάρες, για να πουν μια ιστορία θάρρους! Η Μάγια λοιπόν φοβάται τα πάντα: ότι πετάει, βουίζει, μουγκρίζει, τον αέρα, τη βροχή, το σκοτάδι, τον αέρα, το πέταγμα και τα ζουζούνια! Της αρέσει να κάθεται μέσα στον στάβλο και να πλέκει. Μάταια οι άλλες κότες προσπαθούν να την πείσουν να βγει έξω στον κόσμο και να γνωρίσει την ομορφιά του. Ώσπου ένα βράδυ, εκεί που όλα τα άλλα ζώα του στάβλου κοιμούνται, θα είναι η μοναδική που θα πάρει είδηση την προσπάθεια αρπαγής της Σάντρας του πρόβατου. Και τότε είναι που θα αποδείξει τι πραγματικά είναι ικανή να κάνει. Η πολύχρωμη εικονογράφηση της Σάρα Γουορμπάρτον συμπληρώνει μοναδικά την ιστορία της Φρέιζερ και μαζί δημιουργούν μια μοναδική ιστορία φιλίας και θάρρους σε έμμετρο λόγο που σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ