Βιβλία σε ρόδες

Την Παρασκευή 5 Απριλίου η αστική πολιτιστική εταιρία Πύρνα και η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου προσκαλούν γονείς και παιδαγωγούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών στον απολογισμό του προγράμματος Βιβλία σε ρόδες για πολύ μικρούς αναγνώστες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με προσκεκλημένη την Αγνή Στρουμπούλη, αφηγήτρια παραμυθιών. Θέμα ομιλίας της Ο Τσογκρούτ: η τεχνή ν’αφηγούμαι σε μικρά παιδιά”. Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος της Αθήνα 2018. Τον απολογισμό της δράσης και τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η κ. Μαρίνα Κουρεμένου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πύρνας και η κ. Αγνή Ζακοπούλου, τ. καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΤΕΙ Αθηνών.

H εκδήλωση ειναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής εδώ:

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.