Βιβλίο για παιδιά και νέους από τη Naomi Klein

Μετά το Δόγμα του Σοκ, το No Logo, το Οχι δεν είναι αρκετό και το Αυτό αλλάζει τα πάντα, η βραβευμένη Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για παιδιά. Οχι, δεν θα είναι ένα ακόμα εικονογραφημένο που φέρει την υπογραφή ενός διάσημου συγγραφέα της ενήλικης λογοτεχνίας. Το How to change everything είναι ένας οδηγός περιβαλλοντικής ενημέρωσης για παιδιά από 10 ετών τον οποίο έγραψε μαζί με την Rebecca Stefoff, γνωστη συγγραφέα και δημιουργό βιβλίων γνώσεων για παιδιά.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό στις 23 Φεβρουαρίου από τον Simon&Schuster. Το περιεχόμενό του χωρίζεται σε τρία μέρη, τα “Πού βρισκόμαστε τώρα”, “Πώς φτάσαμε ως εδώ” και “Τι γίνεται μετά”. Υπάρχει εκτενής αναφορά σε βασικά περιβαλλοντικά θέματα που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν, αλλά και λιγότερο γνωστά στοιχεία για το κλίμα, την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν τις φτωχές κυρίως κοινότητες και τις κοινότητες άλλων φυλών πέραν της λευκής. Οι αναγνώστες θα βρουν πολλές λεπτομερείς αναφορές στις επιστήμες, τον καπιταλισμό, τον νεανικό ακτιβισμό, ακόμα και τη Γεωμηχανική, την πρωτότυπη New Deal και την πρόσφατη Green New Deal και πολλά άλλα.

Να σημειωθεί πως η Ναόμι Κλέιν είναι συνιδρύτρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης The Leap. Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε την Κλάιν να διαβάζει την εισαγωγή του βιβλίου της “How to change everything”.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ