Βουτιά στον κόσμο του Eric Puybaret

eric5

 

O Eric Puybaret (Ερίκ Πιμπαρέ) είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από τον Φεγγαροσκεπαστή του, αλλά στη δική μου αντίληψη έπεσε όταν ανακάλυψα τυχαία το Manfish: A Story of Jacques Cousteau, της Jennifer Berne. Τα έργα του, διότι περί έργων Τέχνης πρόκειται, είναι μοναδικά, ονειρικά, εκλεπτυσμένα.

Γεννήθηκε το 1976 στην Allier, της Γαλλίας, και σπούδασε στην Εθνική Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στην εικονογράφηση. Το 1999, σε ηλικία μόλις 23 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια, για το βιβλίο του Au pays de l’alphabet.

Εχει συνεργαστεί με πολλούς συγγραφείς, κάνοντας τις εικονογραφήσεις για βιβλία όπως τα Suite for Human Nature, Puff, The Magic Dragon, The Night Before Christmas, Over the Rainbow, Alice in Wonderland: The Mad Hatter’s Tea Party κ.α.. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες άλλα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει μόνο στα Γαλλικά, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται η κυκλοφορία του How Deep Is the Ocean? της Kathleen Weidner Zoehfeld, στο οποίο ο Puybaret υπογράφει την εικονογράφηση.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τρία βιβλία του: Ο Φεγγαροσκεπαστής (εκδ. Αίσωπος), Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα (εκδ. Αίσωπος) και το Ο καπετάνιος Πφφφ και ο κόκκινος δράκος (εκδ. Λιβάνης) κι εύχομαι σύντομα να δούμε στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων και το Manfish.

eric1

eric2

eric3

eric4

eric6

eric8

 

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του

5: Mάρια Μπαχά

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του