Wordsflynow: σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και έφηβους

Ξεκινούν στο τέλος του μήνα τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και νέους που οργανώνει και εμψυχώνει η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μελίνα Σιδηροπούλου στη Νέα Σμύρνη. Το Wordsflynow – όπως ονομάζεται το εργαστήρι- πιστεύει στην ενδυνάμωση κάθε παιδιού μέσω της γραφής. “Το σημαντικότερο είναι να δημιουργούμε κάθε φορά έναν συμβολικό «χώρο» όπου κάθε παιδί και νέος είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του/της και να δημιουργεί χωρίς να αυτολογοκρίνεται”, αναφέρει η δημιουργός του και συνεχίζει: “θέλουμε να γινόμαστε πραγματική ομάδα. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να επαινούμε τα καλά σημεία των γραπτών (και των ανθρώπων), αλλά και να τους προτείνουμε ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να βρουν μια λύση σε κάτι που σκέφτονται, να γράφουμε μαζί, να πηγαίνουμε σε χώρους τέχνης, να συζητάμε και να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα. Ποιότητες που θεωρούμε πολύ σημαντικότερες από ένα κορυφαίο κείμενο. Γιατί όταν υπάρχουν αυτές οι παράμετροι, συνήθως έπονται και τα καλά κείμενα. Στο Wordsflynow δεν υπάρχουν επιδόσεις, έλεγχοι, άγχος. Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και διασκεδάζουμε φτιάχνοντας ιστορίες. Και αν δεν έχει προλάβει κανείς κάποιος να κάνει το κείμενο του στο σπίτι, το γράφει επί τόπου. Αντλούμε έμπνευση από βιβλία και έργα Τέχνης. Διοργανώνουμε debate, εκνευριζόμαστε με τον Ρωμαίο (τον γνωστό, του Άμλετ), γράφουμε για έρωτες σε σούπερ μάρκετ, φτιάχνουμε λεζάντες, ενίοτε και ολόκληρα σπίτια – μακέτες. Κάθε εργαστήρι είναι μοναδικό και χαράζει το δικό του δρόμο”.

Το εργαστήρι για παιδιά 10- 12 ετών, πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:00- 11:00 (κύκλος 5 συναντήσεων). Το εργαστήριο για νέους (13-16 ετών) πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 12:30- 14:00 (κύκλος 5 συναντήσεων. Έναρξη: 1 Οκτωβρίου. Για Young Adults (18-25 ετών) το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή ή Σάββατο 19:00- 21:00 για κύκλους 5 συναντήσεων (έναρξη: 30/9 & 1/10).

Συνδυασμός online και δια ζώσης συναντήσεων

*Το Wordsflynow είναι ένα πρότζεκτ της Μελίνας Σιδηροπούλου, δημοσιογράφου, συγγραφέα και writing mentor με πρακτική στο Ministry of Stories στο Λονδίνο. Το βιβλίο της «Ήλιος με μουστάκια» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας για το 2020, με το Βραβείο του Αναγνώστη ως το καλύτερο Εφηβικό Βιβλίο και το Βραβείο IBBY.

*Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται δια ζώσης στο Siountri School στη Ν. Σμύρνη, αλλά και on-line.

Περισσότερα εδώ και εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.