Ξεκινάει σήμερα η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Μπολόνια

Την ταυτότητα της φετινής έκθεσης και όλο το εικαστικό φιλοτέχνησε η ομάδα Chialab design studio μαζί με τη Ρωσίδα εικονογράφο Masha Titova

Η 56η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια ανοίγει σήμερα τις πύλες της κι ετοιμάζεται να υποδεχτεί περισσότερους από 25.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Στις τέσσερις ημέρες που διαρκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ομιλίες, εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις και απονομές βραβείων. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ελβετία, ενώ βασικά θέματα της έκθεσης ειναι οι λέξεις και τα χρώματα της Αφρο-αμερικανικής κουλτούρας, η επιστροφή του handwriting, οι γυναίκες και “οι μεγάλες γυναίκες” στην παιδική λογοτεχνία, τα βιβλία για πολύ μικρά παιδιά κ.ά.

Η Ελλάδα είναι για ακόμα μία φορά παρούσα, με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού να έχει αναλάβει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής, μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα IBBYΚύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Προξενείο της Ελλάδας στη Μπολόνια. Το ελληνικό περίπτερο θα φιλοξενήσει 14 εκδοτικούς οίκους (Διάπλους, Ικαρος, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Μέλισσα, Μεταίχμιο, Μίνωας, Νεφέλη/Volatilium, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Ψυχογιός), τα λογοτεχνικά πρακτορεία Ersilia και Iris καθώς και το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Στις προθήκες του ελληνικού περιπτέρου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 200 ελληνικά βιβλία στις ενότητες Νέες Εκδόσεις Παιδικών Βιβλίων (2018-2019), Βραβευμένα Παιδικά Βιβλία (Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016), Μεταφρασμένα Παιδικά Βιβλία, βιβλία συμμετεχόντων εκδοτών, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα έντυπα και κατάλογοι στην αγγλική γλώσσα.

Με αγωνία περιμένουμε να μάθουμε και την ανάδειξη του φετινού νικητή του ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award), που απονέμεται κάθε χρόνο από τη σουηδική ακαδημία Τεχνών και ανακοινώνεται στην έκθεση σε απευθείας μετάδοση από τη Σουηδία. Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο Τρίτη στις 12:45 (τοπική ώρα). Ανάμεσα στους 264 υποψήφιους από 64 χώρες βρίσκονται το Library4all και οι συγγραφείς Ευγένιος Τριβιζάς, Γιολάντα Πατεράλη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Αντώνης Παπαθεοδούλου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που