Χρυσό ΕΒΓΕ εικονογράφησης στο “Μαμούν”

Το Χρυσό Βραβείο Eικονογράφησης των 20ών ΕΒΓΕ κέρδισε χθες η Στέλλα Δημητρακοπούλου για το “Μαμούν” (κειμ. Αλίκη Γιαννάκη, Ματθαίος Αμανατιάδης, Μικρή Σελήνη), ενώ η Ιφιγένεια Καμπέρη για το “Μικρά Γατικά: Ναπολέων και Ιωσηφίνα” (κειμ. Αργυρώ Πιπίνη, εκδ. Πατάκη) απέσπασε το ΕΒΓΕ της κατηγορίας. Έπαινο έλαβαν ο Κωστής Σωτηράκος για το “Η Γάτα του Χοσελίτο Περδόν” (κειμ. Νίκος Παλαιολόγος, Key Books), η Ντανιέλα Σταματιάδη για το “Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου” (κειμ. Δημήτρης Μπασλάμ, Καλειδοσκόπιο) και ο Χρήστος Κούρτογλου για “Τι είναι δημοκρατία” (κειμ. Μαρίζα Ντεκάστρο, εκδ. Μεταίχμιο).

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Μυρτώ Δεληβοριά (πρόεδρος), Αγγελική Μπόζου, Κώστας Μαρκόπουλος, Μαρία Κεφαλά, Φίλιππος Θεοδωρίδης.

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης είναι ένας θεσμός που ως σκοπό του έχει την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας στους χώρους της γραφιστικής, της εικονογράφησης και του διαδραστικού σχεδιασμού, εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Τα βραβεία θεσπίστηκαν το 2001 από τον Δημήτρη Φακίνο και το περιοδικό +DESIGN MAGAZINE, και αποτελούν την σημαντικότερη αναγνώριση της δουλειάς Ελλήνων δημιουργών στους παραπάνω τομείς. Απονέμονται ετησίως από 2002, με την τελετή απονομής να λαμβάνει χώρα στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Από το 2018 οι βραβευμένες με ΕΒΓΕ δουλειές εκτίθενται προς το ευρύ κοινό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ