Το πρόβλημα με τα προβλήματα

Συγγραφέας: Rachel Rooney
Εικονογράφηση: Zehra Hicks
Μετάφραση: Ιφιγένεια Παπούλη
Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 3+, 5+

Μία κατηγορία βιβλίων που έχει μπει δυναμικά στην αγορά του βιβλίου τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των βιβλίων αυτοβελτίωσης. Βιβλία αποκλειστικά για ενήλικες με σκοπό να κάνουν τον αναγνώστη να σκεφτεί πιο αισιόδοξα, να γίνει πιο δυναμικός, να πετύχει τους στόχους του, να αλλάξει συνήθειες κ.ά. Μπορεί αυτή η κατηγορία βιβλίων να έχει δεχτεί και αρκετά έντονη κριτική, ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν ενδυναμωθεί και αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους μέσω αυτών.

Βιβλία αυτοβελτίωσης για παιδιά, υπάρχουν; Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική αγορά του βιβλίου δεν έχει πολλά τέτοια αναγνώσματα, ωστόσο υπάρχουν κάποια εξαιρετικά βιβλία που μπορούν εύκολα να «τοποθετηθούν» σε αυτή την κατηγορία. Βιβλία που βοηθούν τα παιδιά να σκεφτούν διαφορετικά, να αναρωτηθούν πάνω στα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και να ενδυναμωθούν για όσα δεν μπορούν εύκολα να συζητήσουν.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το υπέροχο Το πρόβλημα με τα προβλήματα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός. Πρόκειται για ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή το ίδιο το πρόβλημα που αποκτά «σώμα» και «πνεύμα». Όπως οι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας είναι κοντοί, ψηλοί, πολύχρωμοι, στρογγυλοί ή τετράγωνοι, έτσι ακριβώς είναι και τα προβλήματα. Μικρά ή μεγαλύτερα, καταχωνιασμένα σε μια γωνία ή φανερά, ενοχλητικά ή βαρετά. Τα προβλήματα έχουν τον δικό τους «χαρακτήρα» και το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει κάθε μικρό αναγνώστη να έρθει σε επαφή μαζί τους, να τα αναγνωρίσει και να μην τα φοβηθεί ούτε λεπτό. Ένα βιβλίο που παρά το θέμα του, γεμίζει ξεγνοιασιά το παιδί και θα το ενθαρρύνει να αντιμετωπίσει με θάρρος και ενθουσιασμό τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει.


Η Γεωργία Σουβατζή αγαπάει τα βιβλία και την τέχνη. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην λατρεύει τα παιδικά βιβλία μιας και η κάθε τους σελίδα είναι γεμάτη χρώματα, συναισθήματα και πολλή τέχνη.Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε διάφορους εκδοτικους οίκους με σκοπό να προωθήσει τα βιβλία στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σειρά Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της