Χάθηκα

Συγγραφέας: Chris Haughton hathikab

Εικονογράφηση: Chris Haughton

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Κόκκινο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 1+

 

Το «Χάθηκα» αξίζει να μπει στη λίστα σας με τα βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε. Είναι μικρό, με χοντρά χάρτινα φύλλα, πολύ έντονα χρώματα. Για μένα, είναι ιδανικό για κάνω στην κόρη μου την Κατίνα Παξινού και να παίξω ΟΛΟΥΣ τους ρόλους όταν της το διαβάζω. Λατρεύω που μπορείς διαβάζοντάς το να κουνάς τα χέρια σου και να περιγράφεις με τις κινήσεις σου την ιστορία κι όταν η μικρή Κουκουβάγια περιγράφει τη μαμά της στον Σκίουρο και λέει «Η μαμά μου έχει μυτερά αυτιά, να ΕΤΣΙ», εγώ να της δείχνω πως είναι τα μυτερά αυτιά και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.

Ο Chris Haughton έχει γράψει ένα πολύ απλό, αλλά πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο για μια μικρή Κουκουβάγια που χάνει τη μαμά της και ψάχνει με τη βοήθεια του Σκίουρου να τη βρει στο δάσος. Ιδανικό για παιδάκια από ενός έτους και άνω (και κάτω, και κάτω!)

hathika-inside

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η κούνια

Ενα εκπληκτικό, πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο εικονογραφημένο βιβλίο, ένα μικρό εργο τέχνης, για τη ζωή και τις στιγμές, καλές ή κακές, αλλά πάνω από όλα τις ιστορίες που γράφουμε όσο διαρκεί η ζωή μας. Αναζητήστε το!

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.