Ο Taika Waititi σκηνοθετεί Roald Dahl

Photo by Mark Calleja/Newspix/REX/Shutterstock

Πριν από περίπου δυο χρόνια ειχε ανακοινωθεί από τo Netflix η έναρξη της συνεργασίας της πλατφόρμας με το ίδρυμα Roald Dahl, που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα. Μάλιστα, τότε μας είχαν ενημερώσει ότι από το 2019 θα έμπαιναν σε παραγωγή τα Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας, η συνέχειά του, το Ο Τσάρλι κι ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας, Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας, Οι Βλακέντιοι, Ματίλντα, Το θαυματουργό φάρμακο, Αγόρι, η συνέχεια του Αγοριού, το Σόλο πορεία, Ο Πελώριος Κροκόδειλος, Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ, Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ, Billy and the Minpins, Το Μαγικό Δάκτυλο, Ανω Λεχ (Esio Trot), Τα παλιοτέρατα και το Rhyme Stew (σ.σ. στα αγγλικά αναφέρονται οι τίτλοι των βιβλίων που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά).

Μόλις χθες όμως έγινε γνωστό ποιος θα σκηνοθετήσει τις πρώτες παραγωγές. Και αυτός δεν ειναι άλλος από τον Νεοζηλανδό Taika Waititi. Ο σκηνοθέτης του Jojo Rabbit θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας και στο Willy Wonka’s Oompa-Loompas. Ο Waititi θα γράψει τα σενάρια, θα σκηνοθετήσει και θα έχει και τον ρόλο του executive producer και στις δύο ταινίες.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Roald Dahl, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου του συγγραφέα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επιλογή του Waititi.

Πηγή

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ