Κείμενο – εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+, 7+

Η Άννα κι ο Φραγκίσκος γνωρίστηκαν μια Κυριακή στο πάρκο, όταν μπερδεύτηκαν οι χαρταετοί τους στον ουρανό. Είπαν τα ονόματά τους και από τότε κάτι άλλαξε μέσα τους. Τα σπίτια τους τα χώριζε ένας δρόμος και το πάρκο όπου μαζεύονταν τα παιδιά. Τις Κυριακές η Άννα πήγαινε στο πάρκο για να παίξει και ο Φραγκίσκος για να κάνει ποδήλατο. Άρχισαν να μιλάνε για τα πράγματα που τους άρεσαν και ονειρεύονταν πώς θα είναι όταν θα μεγαλώσουν… Ώσπου μια μέρα ο Φραγκίσκος αρρώστησε κι η Άννα του έστειλε για παρέα την αγαπημένη της κούκλα.

Η Έφη Λαδά στο βιβλίο Τις Κυριακές στο πάρκο δημιουργεί ένα ονειρικό εικονογραφικό τοπίο, πολύ οικείο, και μιλάει για τις πρώτες αγάπες και τα σκιρτήματα των παιδικών χρόνων με έναν πολύ όμορφο και πολύ ζωντανό τρόπο μέσα από την ιστορία των δύο παιδιών. Η Άννα κι ο Φραγκίσκος παίρνουν ζωή από τα πινέλα και τα μολύβια της, ενώ τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί η δημιουργός είναι σαν να αντανακλούν τη δύναμη και το βάθος των πρώτων εκείνων συναισθημάτων που βιώνουμε στην παιδική – προεφηβική ηλικία την περίοδο των πρώτων σκιρτημάτων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα

Το Μικρό Πάπιγκο

Ένα μικρό ορεινό χωριό, ήσυχο και πανέμορφο, το Μικρό Πάπιγκο – και ένα μεγάλο όνειρο. Ένας μεγάλος καημός, πες καλύτερα.

Ο γάτος που βαριόταν αφόρητα

Ο γάτος που βαριόταν αφόρητα είναι ένας γάτος που στην πραγματικότητα δε βαριόταν αφόρητα. Τα συναισθήματά του τον κρατούν έξω