Ταξίδι στην Ιστορία: 25 γρίφοι για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας

Εικονογράφος: Victor Escandell
Kείμενα: Anna Gallo
Μετάφραση: Σοφία Χρυσαφοπούλου
Σειρά: Enigmas
Εκδόσεις: Φουρφούρι
Χρονιά έκδοσης: 2024
Ηλικίες: 9+

To “Ταξίδι στην Ιστορία” είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς βιβλίων γρίφων “Εnigmas”που έρχεται να κάνει τις καλοκαιρινές ώρες που βαριόμαστε λιγότερο βαρετές και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσες. Μάλλον, πιο διασκεδαστικές. Το εικονογραφημένο αυτό βιβλίο γρίφων προσφέρει υλικό για πολλές σπαζοκεφαλιές, με εξαιρετική εικονογράφηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και σίγουρα θα τους κάνει να ψάχνουν τις λύσεις για αρκετή ώρα.

Με αφετηρία την προϊστορική περίοδο και τερματισμό στη σύγχρονη εποχή, οι δύο δημιουργοί του διαδραστικού αυτού βιβλίου δεν έχουν πρωταρχικό σκοπό να μάθουν τους αναγνώστες τους Ιστορία, όσο να τους διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας διάφορες ιστορικές περιόδους, υπαρκτά πρόσωπα και γεγονότα. Εδώ χρησιμοποιούμε τη λογική μας και τη φαντασία μας και εξασκούμε την παρατηρητικότητά μας.

Το βιβλίο δε διαβάζεται αποκλειστικά από έναν αναγνώστη. Μπορεί να λειτουργήσει ως ομαδικό παιχνίδι. Ανοίγουμε σε οποιοδήποτε δισέλιδο θέλουμε, κάνουμε μια πρώτη ανάγνωση και διαβάζουμε τι ζητάει από εμάς. Θέλει προσοχή, υπομονή και επιμομή. Θέλει να έχεις συγκέντρωση και να είσαι αρκετά περίεργος! Είναι πραγματικά ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο, έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και για κάθε γρίφο που λύνει η ομάδα συγκεντρώνει και βαθμούς. Ιδανικό για τις ατελείωτες ώρες σε αυτοκίνητα, καράβια και αεροπλάνα, για εκείνες τις ώρες που το μεσημέρι δε λέει να τελειώσει ή και τις ώρες στην παραλία που ξεκουράζεσαι με την παρέα κάτω από την ομπρέλα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ψαράς και ο κορμοράνος

Υπάρχουν βιβλία που τα ξεφυλλίζεις αργά αργά και βουτάς στις σελίδες τους. Χαζεύεις τα χρώματα και χαϊδεύεις τις εικόνες για

Ο σχοινοβάτης

Η Φεντερίκα Ορτολάν μας συστήνει στον Σχοινοβάτη έναν ήρωα που έχει τη μοναδική ικανότητα να ισορροπεί από κτίριο σε κτίριο