Βιβλία από χαρτόνι: Τζέντα Ρόμπαρντ

PhotoGrid_1464603474895

Συγγραφέας: Τζέντα Ρόμπαρντ

Εικονογράφηση: Τζέντα Ρόμπαρντ

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικίες: 3+

 

Η σειρά βιβλίων της Τζέντα Ρόμπαρντ (Jedda Robaard) αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τυπωμένες σε χοντρό χαρτόνι, με όμορφη εικονογράφηση και στιχάκια, ιδανικες για τα πρώτα αναγνώσματα και την πρώτη επαφή με τον κόσμο του βιβλίου.

Μια μικρή αλεπουδίτσα, ένας ποντικός, ένα λιονταράκι και μια ζέβρα ξυπνούν ένα πρωί για να ανακαλύψουν πως κάτι περίεργο τους συμβαίνει. Οι απλές ιστορίες, τα αστεία στιχάκια, η λιτή εικονογράφηση και τα χάρτινα, αναδιπλούμενα παραθυράκια που κρύβουν εκπλήξεις θα ενθουσιάσουν τους μικρύς τους αναγνώστες.

Παρά το γεγονός ότι ο εκδοτικός οίκος σημειώνει πως τα 3+ έτη είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά το διάβασμα της συγκεκριμένης σειράς, θεωρώ πως και πολύ μικρότερα παιδιά μπορούν να τα πιάσουν στα χέρια τους (με επίβλεψη από τους γονείς, μιας και περιέχει χαρτάκια λεπτότερα από το χαρτόνι που μπορούν εύκολα να κοπούν και ίσως να καταποθούν (;).

Η σειρά απότελείται από τα εξής βιβλία:

Η μικρή ζέβρα που έχασε τις ρίγες της

Το μικρό ποντίκι που έχασε τη φωνή του

Η μικρή αλεπού που έχασε την ουρά της

Το μικρό λιοντάρι που έχασε τον βρυχηθμό του

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η κούνια

Ενα εκπληκτικό, πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο εικονογραφημένο βιβλίο, ένα μικρό εργο τέχνης, για τη ζωή και τις στιγμές, καλές ή κακές, αλλά πάνω από όλα τις ιστορίες που γράφουμε όσο διαρκεί η ζωή μας. Αναζητήστε το!

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.