Οι ιστορίες μου με ήχους

Συγγραφείς: Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Χάουαρντ Πάιλ & Ιουλιος Βερν
Εικονογράφηση: Sara Sanchez
Σειρά: Οι ιστορίες μου με ήχους
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 1+

Ο Δον Κιχώτης, ο Ρομπέν των Δασών και ο Φιλέας Φογκ είναι από τους πιο γνωστούς πρωταγωνιστές της κλασικής λογοτεχνίας και οι ιστορίες μαγεύουν ακόμα το αναγνωστικό κοινό. Στο πλαίσιο της τεράστιας τάσης στο παιδικό βιβλίο, αυτή των διασκευών κλασικών έργων για παιδιά, ο Βελγικός εκδοτικός οίκος Yoyo Books παρουσίασε μια νέα σειρά βιβλίων με διασκευές, η οποία όμως απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από ενός ετών και πάνω.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία με ιστορίες που ξαναγράφτηκαν και εικονογραφήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να διαβαστούν σε πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά. Παράλληλα, προστέθηκαν σε κάθε εικονογραφημένο σαλόνι και ήχοι που προσελκύουν την προσοχή των μικρών αναγνωστών. Στα ελληνικά μεταφράστηκαν τα τρία: Ο Ρομπέν των Δασών, Δον Κιχώτης και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (το τέταρτο είναι Ο Μάγος του Οζ). Είναι μικρά σε μέγεθος, με χοντρές χαρτονένιες σελίδες και μικρό σε έκταση κείμενο, κάτι που τα κάνει ιδανικά για τόσο νεαρούς αναγνώστες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η κούνια

Ενα εκπληκτικό, πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο εικονογραφημένο βιβλίο, ένα μικρό εργο τέχνης, για τη ζωή και τις στιγμές, καλές ή κακές, αλλά πάνω από όλα τις ιστορίες που γράφουμε όσο διαρκεί η ζωή μας. Αναζητήστε το!

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.