Αχιλλέας

axilleas

Κείμενα: Σοφία Κομηνέα

Εικονογράφηση: Ανδρέας Γιοβάνος

Σειρά: Μυθικοί Ήρωες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Ακόμα ένας μυθικός ήρωας, ο Αχιλλέας, ζωντανεύει μέσα από τις εικόνες που δημιούργησε ο Ανδρέας Γιοβάνος. Τα στιχάκια της Σοφίας Κομηνέα αναλαμβάνουν να εισάγουν τον μικρό αναγνώστη στην ελληνική μυθολογία και όλα μαζί, κείμενα και εικόνες, τον ταξιδεύουν σε όλα εκείνα τα μέρη που βρέθηκε ο Αχιλλέας, από τη γέννησή του μέχρι και τον θάνατό του στην Τροία. Μέσα από την αφήγηση, το παιδί μαθαίνει για τους γονείς του μυθικού ήρωα, τη μητέρα του την Θέτιδα, που ήταν Νιρηίδα, τα ύδατα της Στυγός που του χάρισαν την αθανασία, τον καλύτερό του φίλο, τον Πάτροκλο, τους Μυρμιδόνες και γιατί ονομάστηκαν έτσι, και φυσικά τον Τρωικό Πόλεμο, τον Εκτορα και την Ωραία Ελένη. Οπως και στο βιβλίο του Θησέα, έτσι και εδώ, στο τέλος υπάρχουν κάποιες σελίδες, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν τους ήρωες τις ιστορίας.

Πάρτε μια γεύση από το βιβλίο:

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου των Κομηνέα-Γιοβάνου Αχιλλέας.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές, που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα.

*** Kάντε like στη σελίδα της Κόκκινης Αλεπούς στο facebook για να ενημερώνεστε για τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πικ νικ με μπισκότα

Ο Φρανκ και ο Μπερτ, η αρκούδα και η αλεπού, επιστρέφουν με μια ακόμα σπαρταριστή ιστορία. Το δίδυμο που αγαπήσαμε

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα