Αυτό το βιβλίο έφαγε το σκύλο μου!

biblio-skulosΣυγγραφέας –  Richard Byrne

Εικονογράφιση: Richard Byrne

Μετάφραση: Ελενα Κατσαΐτη

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικία: 1+

 

Η Μπέλα αποφασίζει μια μέρα να βγάλει βόλτα τον σκύλο της, όμως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει.

Ο σκύλος κι όποιος άλλος προσπαθήσει να βοηθήσει την Μπέλα χάνεται στη… ράχη του βιβλίου!

Ενα εκπληκτικά αστείο βιβλίο για παιδάκια από ενός έτους και άνω, με αστείους διαλόγους και ακόμα πιό αστείες υποδείξεις, βάζει το παιδί και τον γονιό στη διαδικασία όχι μόνο να διαβάσουν το βιβλίο, αλλά και να παίξουν με αυτό.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.