Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά Νο 2

Συγγραφέας: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!
Εικονογράφηση: Ναταλία Μαυρωτά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 8+

Το ήξερες ότι υπάρχουν στον κόσμο ροζ λίμνες και κύματα που φωσφορίζουν, ότι υπάρχει ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια, τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γαλλία κι ότι υπάρει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη Γη στο οποίο πέφτουν οι περισσότεροι κεραυνοί;  Αυτές είναι μόνο ένα πάρα πολύ μικρό δείγμα των αποριών που θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου με τίτλο Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 2, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα.

Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ μέχρι στιγμής έχει εκδώσει έξι βιβλία και είναι η ομάδα που μας έκανε να αγαπήσουμε τη Γεωγραφία ξανά. Στην έκδοση αυτή, που έρχεται να προστεθεί στα βιβλία δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά γεμάτα περιέργεια, ξεχωρίζει όχι μόνο το πλήθος των πληροφοριών και ο τρόπος που περνούν στον αναγνώστη, οι δραστηριοτητες και τα παιχνίδια, αλλά και τα έντονα χρώματα και η γραφιστική προσέγγιση και το χαρτί που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει και να εξιτάρει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Κι όλα αυτά υπό την επιμέλεια μιας ομάδας ανθρώπων που υπεραγαπούν την επιστήμη της Γεωγραφίας. Την πρωτογνωρίσαμε τον Αύγουστο του 2019, όταν εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες όμως με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο. Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 300.000 άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ, ενώ το βιβλίο δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε ενήλικες απέσπασε φέτος το βραβείο κοινού Public στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.

Με γνώμονα την αγάπη για τη γνώση, αλλά την αποστροφή προς τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που σκοτώνει τη φιλοπεριέργεια αντί να την ενισχύει , η ομάδα αυτή έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Και μέσα από τα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα έφτασε ακόμα πιο κοντά στο αναγνωστικό της κοινό. Μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μια χαρά και ό,τι έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα από την ομάδα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.