Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά Νο 2

Συγγραφέας: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!
Εικονογράφηση: Ναταλία Μαυρωτά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 8+

Το ήξερες ότι υπάρχουν στον κόσμο ροζ λίμνες και κύματα που φωσφορίζουν, ότι υπάρχει ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια, τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γαλλία κι ότι υπάρει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη Γη στο οποίο πέφτουν οι περισσότεροι κεραυνοί;  Αυτές είναι μόνο ένα πάρα πολύ μικρό δείγμα των αποριών που θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου με τίτλο Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 2, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα.

Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ μέχρι στιγμής έχει εκδώσει έξι βιβλία και είναι η ομάδα που μας έκανε να αγαπήσουμε τη Γεωγραφία ξανά. Στην έκδοση αυτή, που έρχεται να προστεθεί στα βιβλία δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά γεμάτα περιέργεια, ξεχωρίζει όχι μόνο το πλήθος των πληροφοριών και ο τρόπος που περνούν στον αναγνώστη, οι δραστηριοτητες και τα παιχνίδια, αλλά και τα έντονα χρώματα και η γραφιστική προσέγγιση και το χαρτί που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει και να εξιτάρει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Κι όλα αυτά υπό την επιμέλεια μιας ομάδας ανθρώπων που υπεραγαπούν την επιστήμη της Γεωγραφίας. Την πρωτογνωρίσαμε τον Αύγουστο του 2019, όταν εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες όμως με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο. Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 300.000 άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ, ενώ το βιβλίο δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε ενήλικες απέσπασε φέτος το βραβείο κοινού Public στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.

Με γνώμονα την αγάπη για τη γνώση, αλλά την αποστροφή προς τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που σκοτώνει τη φιλοπεριέργεια αντί να την ενισχύει , η ομάδα αυτή έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Και μέσα από τα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα έφτασε ακόμα πιο κοντά στο αναγνωστικό της κοινό. Μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μια χαρά και ό,τι έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα από την ομάδα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;

Ευχαριστώ

Ένα μικρό αγόρι κάνει κάτι διαφορετικό σε κάθε σελίδα: περπατά, ποδηλατεί, κάθεται, είναι με φίλους, τη γάτα του, στο μπάνιο, στο παράθυρο … και σε όλες τις στιγμές του έχει ένα ‘ευχαριστώ’ να πει: σε ζώα, φυτά, πράγματα, ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό! 

Τα ήσυχα βράδια

Η θεματολογία του βιβλίου αυτού περιστρέφεται γύρω από τη νύχτα και απ’ ό,τι συμβαίνει ‘στα σκοτεινά’. Σε τι οφείλεται η ύπαρξη της νύχτας, τι συμβαίνει στο σκοτεινό ουρανό, πως λειτουργεί ο ύπνος, γιατί το μαύρο κυριαρχεί στην όραση του ανθρώπου το βράδυ, ποια η σχέση των ζώων και κάποιων φυτών με τη νύχτα; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που τυχόν έχουμε μεγάλοι και μικροί γύρω από τα λιγότερο φανερά και γνωστά ‘καμώματα της ημέρας’, απαντώνται μέσα σε 19 δισέλιδα.