Αν θέλεις να δεις φάλαινα

Συγγραφέας: Julie Fogliano

Εικονογράφηση: Erin e. Stead

Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Σειρά: Τσαλαπετεινός

Εκδόσεις: Νεφέλη

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ενα αγόρι μαζί με τον σκύλο του και ένα πουλάκι μαθαίνουν πως αν θες να δεις μια φάλαινα πρέπει να είσαι παρατηρητικός και να έχεις πολλή υπομονή. Να μπορείς να ξεχωρίζεις τα καράβια από τις φάλαινες, να μην χάνεις τον χρόνο σου με τα τριαντάφυλλα που το μόνο που θέλουν είναι να σε αποπλανήσουν με το χρώμα και το άρωμά τους, να μην ψάχνεις στο καταπράσινο λιβάδι για μεγάλα θαλάσσια ζώα, να μην σου αποσπά την προσοχή ο πελεκάνος που χαζεύει. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και κυρίως να έχεις υπομονή, γιατί τότε και μόνο τότε θα δεις τη φάλαινα που ζητάς.

Το Αν θέλεις να δεις φάλαινα είναι ένα υπέροχο εικονογραφημένο ποίημα. Η λιτή εικονογράφηση της βραβευμένης με Caldecott Medal, Erin E. Stead, δίνει ζωή στις λέξεις, κάνει εικόνα τα συναισθήματα και πλημμυρίζει τις σελίδες του με το γαλανό της θάλασσας. Μαζί, συγγραφέας και εικονογράφος, παραδίδουν ένα πραγματικό έργο τέχνης που μιλάει για την υπομονή, τους στόχους που βάζουμε στη ζωή μας και όλα αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Ενα βιβλίο όχι μόνο για μικρά παιδιά, από αυτά που τα θες στη βιβλιοθήκη σου ακόμα κι αν έχεις ξεπεράσει την ηλικίων των 4 – 5…

 

Τα βιβλία της σειράς Τσαλαπετεινός τυπώνονται στην Ελλάδα, με οικολογικά μελάνια και βερνίκι νερού, σε χαρτί από βιώσιμα δάση, βιοδιασπώμενο, με ουδέτερο pH, λευκασμένο χωρίς χλώριο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.