Αν θέλεις να δεις φάλαινα

Συγγραφέας: Julie Fogliano

Εικονογράφηση: Erin e. Stead

Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Σειρά: Τσαλαπετεινός

Εκδόσεις: Νεφέλη

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ενα αγόρι μαζί με τον σκύλο του και ένα πουλάκι μαθαίνουν πως αν θες να δεις μια φάλαινα πρέπει να είσαι παρατηρητικός και να έχεις πολλή υπομονή. Να μπορείς να ξεχωρίζεις τα καράβια από τις φάλαινες, να μην χάνεις τον χρόνο σου με τα τριαντάφυλλα που το μόνο που θέλουν είναι να σε αποπλανήσουν με το χρώμα και το άρωμά τους, να μην ψάχνεις στο καταπράσινο λιβάδι για μεγάλα θαλάσσια ζώα, να μην σου αποσπά την προσοχή ο πελεκάνος που χαζεύει. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και κυρίως να έχεις υπομονή, γιατί τότε και μόνο τότε θα δεις τη φάλαινα που ζητάς.

Το Αν θέλεις να δεις φάλαινα είναι ένα υπέροχο εικονογραφημένο ποίημα. Η λιτή εικονογράφηση της βραβευμένης με Caldecott Medal, Erin E. Stead, δίνει ζωή στις λέξεις, κάνει εικόνα τα συναισθήματα και πλημμυρίζει τις σελίδες του με το γαλανό της θάλασσας. Μαζί, συγγραφέας και εικονογράφος, παραδίδουν ένα πραγματικό έργο τέχνης που μιλάει για την υπομονή, τους στόχους που βάζουμε στη ζωή μας και όλα αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Ενα βιβλίο όχι μόνο για μικρά παιδιά, από αυτά που τα θες στη βιβλιοθήκη σου ακόμα κι αν έχεις ξεπεράσει την ηλικίων των 4 – 5…

 

Τα βιβλία της σειράς Τσαλαπετεινός τυπώνονται στην Ελλάδα, με οικολογικά μελάνια και βερνίκι νερού, σε χαρτί από βιώσιμα δάση, βιοδιασπώμενο, με ουδέτερο pH, λευκασμένο χωρίς χλώριο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ