Ανακαλύπτω τον κοσμο: Οι πρώτες μου λέξεις

05562_03Συγγραφέας: Libby Walden

Εικονογράφηση: Fhionna Galloway

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Εκτός από το βιβλίο με τα ζώα, η Libby Walden δημιούργησε μαζί με την εικονογράφο Fhionna Galloway και το βιβλίο με τις λέξεις. Οπως και στο προηγούμενο βιβλίο, έτσι κι εδώ, ο εκδοτικός συστήνει ως κατάλληλη ηλικία ανάγνωσης τα τρία. Ομως η Αλεπού θεωρεί πως το βιβλίο θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό και για παιδάκια μικρότερης ηλικίας, που τώρα μαθαίνουν να μιλούν. Μέσα από την φανταστική και πολύχρωμη εικονογράφηση, το παιδί παρέα με τον γονιό θα μάθει περισσότερες από 200 καινούργιες λέξεις, ενώ θα διασκεδάσει ανοίγοντας τα δεκάδες χάρτινα παραθυράκια που κρύβουν εκπλήξεις. Όλες οι “ιστορίες” εκτυλλίσονται σε μέρη πολύ οικεία στο παιδί, όπως η παιδική χαρά, η εξοχή, η παραλία, το σπίτι, το δωμάτιό του και μέσα από τις σελίδες του μαθαίνει να αναγνωρίζει εκατοντάδες αντικείμενα, από παιχνίδια, φαγητά και οχήματα μέχρι ρούχα και τα μέλη της οικογένειάς του.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.