Ανακαλύπτω τον κοσμο: Οι πρώτες μου λέξεις

05562_03Συγγραφέας: Libby Walden

Εικονογράφηση: Fhionna Galloway

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Εκτός από το βιβλίο με τα ζώα, η Libby Walden δημιούργησε μαζί με την εικονογράφο Fhionna Galloway και το βιβλίο με τις λέξεις. Οπως και στο προηγούμενο βιβλίο, έτσι κι εδώ, ο εκδοτικός συστήνει ως κατάλληλη ηλικία ανάγνωσης τα τρία. Ομως η Αλεπού θεωρεί πως το βιβλίο θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό και για παιδάκια μικρότερης ηλικίας, που τώρα μαθαίνουν να μιλούν. Μέσα από την φανταστική και πολύχρωμη εικονογράφηση, το παιδί παρέα με τον γονιό θα μάθει περισσότερες από 200 καινούργιες λέξεις, ενώ θα διασκεδάσει ανοίγοντας τα δεκάδες χάρτινα παραθυράκια που κρύβουν εκπλήξεις. Όλες οι “ιστορίες” εκτυλλίσονται σε μέρη πολύ οικεία στο παιδί, όπως η παιδική χαρά, η εξοχή, η παραλία, το σπίτι, το δωμάτιό του και μέσα από τις σελίδες του μαθαίνει να αναγνωρίζει εκατοντάδες αντικείμενα, από παιχνίδια, φαγητά και οχήματα μέχρι ρούχα και τα μέλη της οικογένειάς του.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.