Bookpoints: η έκδοση

Το Φεστιβάλ Bookpoints – Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Βιβλιο…ιδέες στην Καλαμαριά και σας προσκαλεί σ’ ένα ακόμη ταξίδι πίσω από το βιβλίο. Μετά από τη μετάφραση, τη διόρθωση και την επιμέλεια τι ακολουθεί; Μα φυσικά η έκδοση! Η στιγμή που γεννιέται το βιβλίο, που οι λέξεις είναι έτοιμες να ενωθούν με τις εικόνες και να αποδράσουν στο χαρτί. Δύο εκδοτικοί οίκοι, που μας έχουν χαρίσει αγαπημένα μας παιδικά βιβλία, θα μας συστηθούν και θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, σε εποχές που η έκδοση ενός βιβλίου ήταν εντελώς διαφορετική.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

10.30-11.30 πμ: «Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο» εκδόσεις Επόμενος Σταθμός.

Οι  εκδόσεις Επόμενος Σταθμός ζουν στη Θεσσαλονίκη. Αγαπούν τα παιδικά βιβλία και τα επιμελούνται με τρόπο καλλιτεχνικό. Μέσα από μια διαδραστική αφήγηση θα γνωρίσουμε το νέο τους βιβλίο, την ιστορία της Λούνας, ενός μικρού κοριτσιού, που μπορεί να μοιάζει ήσυχο και ντροπαλό όμως ζει με τον νου του απίστευτες περιπέτειες. Μια ωδή στη διαφορετικότητα και στη φαντασία των παιδιών. Συντονίζει η παιδαγωγός Δανάη Τανίδου.

Για παιδιά από 3 χρονών.

12.30-1.30 μ.μ. Η ιστορία του βιβλίου μέσα απ’ το Καλειδοσκόπιο.

Υπήρχαν βιβλία στην αρχαιότητα; Είχαν την ίδια μορφή με τα σημερινά; Αλήθεια, πώς πραγματοποιείται η έκδοση ενός βιβλίου και πόσα είδη χαρτιού υπάρχουν; Αρκεί μια καλή ιδέα για να γίνει ένα βιβλίο; Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το βιβλίο» της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ πραγματοποιούμε μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου, από τις βραχογραφίες, στην περγαμηνή, από τον πάπυρο στο χαρτί και την τυπογραφία. Στη συνέχεια, με αφορμή φράσεις από το βιβλίο «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι» της Αργυρώς Πιπίνη και τη φαντασία μας, γράφουμε και εικονογραφούμε το δικό μας βιβλίο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά τα κατανοήσουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου, να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και φυσικά εκδότες.

Συντονίζει η Μαργαρίτα Κωτσίνη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Για παιδιά από 7 χρονών

 

Βιβλία για την Πρωτοβουλία για το παιδί

Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας των Bookpoints αποτελεί και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, της οποίας αποδέκτες και φέτος θα είναι οι μικροί αναγνώστες που το έχουν ανάγκη. Έτσι, την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Βιβλιο…ιδέες θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο, είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια).

 

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο Βιβλιο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Αγ.Ιωάννης, Καλαμαριά) στο τηλ. 2315 317733
Email: [email protected]

Χορηγός επικοινωνίας: Κόκκινη Αλεπού

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.