Χαμένοι στο Μουσείο

mouseio

Συγγραφέας: Λορ Μονλουμπού

Εικονογράφηση: Λορ Μονλουμπού

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ή αλλιώς το βιβλίο με τα πολλά κόκκινα καπέλα! Σήμερα λοιπόν ο Ζιστέν και η Νοεμί θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Θα βρεθούν μαζί με όλους τους συμμαθητές και τη δασκάλα τους στο μουσείο. Η δασκάλα όμως ήταν σαφής: δεν τρώμε, δεν τρέχουμε, δεν φωναζουμε, δεν αγγίζουμε και προπάντων δεν αφήνουμε το χερί του φίλου μας. Ο Ζιστέν και η Νοεμί που είναι πολύ καλοί φίλοι δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα χέρια τους. Αγαπάει πολύ άλλωστε ο ένας τον άλλο για να τα αφήσουν. Ομως, ξαφνικά, εκεί που είναι πιασμένοι χέρι – χέρι και κοιτούν τα εκθέματα συνειδητοποιούν πως… είναι μόνοι τους μέσα στο μουσείο! Και τότε η περιπέτεια ξεκινά!

Μια αστεία ιστορία για δύο φίλους μέσα στο μεγάλο μουσείο, τη γενναιότητα, τη φιλία, την αγάπη και φυσικά την περιπέτεια.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.