Χαμένοι στο Μουσείο

mouseio

Συγγραφέας: Λορ Μονλουμπού

Εικονογράφηση: Λορ Μονλουμπού

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ή αλλιώς το βιβλίο με τα πολλά κόκκινα καπέλα! Σήμερα λοιπόν ο Ζιστέν και η Νοεμί θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Θα βρεθούν μαζί με όλους τους συμμαθητές και τη δασκάλα τους στο μουσείο. Η δασκάλα όμως ήταν σαφής: δεν τρώμε, δεν τρέχουμε, δεν φωναζουμε, δεν αγγίζουμε και προπάντων δεν αφήνουμε το χερί του φίλου μας. Ο Ζιστέν και η Νοεμί που είναι πολύ καλοί φίλοι δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα χέρια τους. Αγαπάει πολύ άλλωστε ο ένας τον άλλο για να τα αφήσουν. Ομως, ξαφνικά, εκεί που είναι πιασμένοι χέρι – χέρι και κοιτούν τα εκθέματα συνειδητοποιούν πως… είναι μόνοι τους μέσα στο μουσείο! Και τότε η περιπέτεια ξεκινά!

Μια αστεία ιστορία για δύο φίλους μέσα στο μεγάλο μουσείο, τη γενναιότητα, τη φιλία, την αγάπη και φυσικά την περιπέτεια.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.