Χαμένοι στο Μουσείο

mouseio

Συγγραφέας: Λορ Μονλουμπού

Εικονογράφηση: Λορ Μονλουμπού

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ή αλλιώς το βιβλίο με τα πολλά κόκκινα καπέλα! Σήμερα λοιπόν ο Ζιστέν και η Νοεμί θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Θα βρεθούν μαζί με όλους τους συμμαθητές και τη δασκάλα τους στο μουσείο. Η δασκάλα όμως ήταν σαφής: δεν τρώμε, δεν τρέχουμε, δεν φωναζουμε, δεν αγγίζουμε και προπάντων δεν αφήνουμε το χερί του φίλου μας. Ο Ζιστέν και η Νοεμί που είναι πολύ καλοί φίλοι δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα χέρια τους. Αγαπάει πολύ άλλωστε ο ένας τον άλλο για να τα αφήσουν. Ομως, ξαφνικά, εκεί που είναι πιασμένοι χέρι – χέρι και κοιτούν τα εκθέματα συνειδητοποιούν πως… είναι μόνοι τους μέσα στο μουσείο! Και τότε η περιπέτεια ξεκινά!

Μια αστεία ιστορία για δύο φίλους μέσα στο μεγάλο μουσείο, τη γενναιότητα, τη φιλία, την αγάπη και φυσικά την περιπέτεια.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;