Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό;

Συγγραφέας: Κατερίνα Λαγού

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 12+

 

Τα βιβλία ιστορίας ήταν πάντα τα πιο βαρετά. Σε μια ηλικία που αυτό που θες είναι μυθοπλασία, φαντασία και βιβλία που να σε ταξιδεύουν, τα πραγματικά γεγονότα ίσως να μην σε συγκινούν τόσο. Όμως, το συγκεκριμένο βιβλίο κάνει κάτι μαγικό: συνδυάζει τη βιογραφία, τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα μιας πολύ σημαντικής περιόδου για την Ελλάδα, με τη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον. Η Κατερίνα Λαγού μας συστήνει τον Χαρίλαο Τρικούπη όπως ποτέ πριν κανείς δεν είχε τολμήσει να το κάνει.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της ταξιδεύουμε από το Μεσολόγγι στο Λονδίνο, πίσω στην Ελλάδα κι από εκεί στις Κάννες και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι, από τον ίδιο τον μικρό Χαρίλαο Τρικούπη, τον μετέπειτα πρωθυπουργό της χώρας, για την παιδική του ηλικία, τους γονείς του και τα αδέρφια του, τους Χ.Α.Ο.Σ., την επιλογή του Οθωνα για βασιλιά, τα γεγονότα που ακολούθησα ως την ημέρα που δήλωσε στη Βουλή των ΕλλήνωνΕίμαστε μια χώρα που δεν μπορεί να ικανοποιήσει καμία υποχρέωσή της“.

Το κείμενο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, τα ιστορικά γεγονότα ακριβή και η χρήση της μυθοπλασίας και του χιούμορ αλλά και η εξαιρετικής αισθητικής και απόλυτα ταιριαστή εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου το απογείωνουν, καθιστώντας το ανάγνωσμα ιδανικό όχι μόνο για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, αλλά και για ενήλικες.

Τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν στο Fuel For Schools, μια πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία δίνονται σε σχολεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση των κτιρίων τους τους χειμερινούς μήνες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για