Χάθηκα

Συγγραφέας: Chris Haughton hathikab

Εικονογράφηση: Chris Haughton

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Κόκκινο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 1+

 

Το «Χάθηκα» αξίζει να μπει στη λίστα σας με τα βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε. Είναι μικρό, με χοντρά χάρτινα φύλλα, πολύ έντονα χρώματα. Για μένα, είναι ιδανικό για κάνω στην κόρη μου την Κατίνα Παξινού και να παίξω ΟΛΟΥΣ τους ρόλους όταν της το διαβάζω. Λατρεύω που μπορείς διαβάζοντάς το να κουνάς τα χέρια σου και να περιγράφεις με τις κινήσεις σου την ιστορία κι όταν η μικρή Κουκουβάγια περιγράφει τη μαμά της στον Σκίουρο και λέει «Η μαμά μου έχει μυτερά αυτιά, να ΕΤΣΙ», εγώ να της δείχνω πως είναι τα μυτερά αυτιά και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.

Ο Chris Haughton έχει γράψει ένα πολύ απλό, αλλά πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο για μια μικρή Κουκουβάγια που χάνει τη μαμά της και ψάχνει με τη βοήθεια του Σκίουρου να τη βρει στο δάσος. Ιδανικό για παιδάκια από ενός έτους και άνω (και κάτω, και κάτω!)

hathika-inside

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.