Χάθηκα

Συγγραφέας: Chris Haughton hathikab

Εικονογράφηση: Chris Haughton

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Κόκκινο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 1+

 

Το «Χάθηκα» αξίζει να μπει στη λίστα σας με τα βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε. Είναι μικρό, με χοντρά χάρτινα φύλλα, πολύ έντονα χρώματα. Για μένα, είναι ιδανικό για κάνω στην κόρη μου την Κατίνα Παξινού και να παίξω ΟΛΟΥΣ τους ρόλους όταν της το διαβάζω. Λατρεύω που μπορείς διαβάζοντάς το να κουνάς τα χέρια σου και να περιγράφεις με τις κινήσεις σου την ιστορία κι όταν η μικρή Κουκουβάγια περιγράφει τη μαμά της στον Σκίουρο και λέει «Η μαμά μου έχει μυτερά αυτιά, να ΕΤΣΙ», εγώ να της δείχνω πως είναι τα μυτερά αυτιά και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.

Ο Chris Haughton έχει γράψει ένα πολύ απλό, αλλά πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο για μια μικρή Κουκουβάγια που χάνει τη μαμά της και ψάχνει με τη βοήθεια του Σκίουρου να τη βρει στο δάσος. Ιδανικό για παιδάκια από ενός έτους και άνω (και κάτω, και κάτω!)

hathika-inside

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.