Χάθηκα

Συγγραφέας: Chris Haughton hathikab

Εικονογράφηση: Chris Haughton

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Κόκκινο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 1+

 

Το «Χάθηκα» αξίζει να μπει στη λίστα σας με τα βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε. Είναι μικρό, με χοντρά χάρτινα φύλλα, πολύ έντονα χρώματα. Για μένα, είναι ιδανικό για κάνω στην κόρη μου την Κατίνα Παξινού και να παίξω ΟΛΟΥΣ τους ρόλους όταν της το διαβάζω. Λατρεύω που μπορείς διαβάζοντάς το να κουνάς τα χέρια σου και να περιγράφεις με τις κινήσεις σου την ιστορία κι όταν η μικρή Κουκουβάγια περιγράφει τη μαμά της στον Σκίουρο και λέει «Η μαμά μου έχει μυτερά αυτιά, να ΕΤΣΙ», εγώ να της δείχνω πως είναι τα μυτερά αυτιά και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.

Ο Chris Haughton έχει γράψει ένα πολύ απλό, αλλά πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο για μια μικρή Κουκουβάγια που χάνει τη μαμά της και ψάχνει με τη βοήθεια του Σκίουρου να τη βρει στο δάσος. Ιδανικό για παιδάκια από ενός έτους και άνω (και κάτω, και κάτω!)

hathika-inside

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.