Δεκαπέντε χρόνια Κοπέρνικος: Ώρα για θέατρο

Η καλλιτεχνική oμάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, έχοντας στις αποσκευές της επιτυχημένες, ποιοτικές παραστάσεις, που έγραψαν ιστορία στον χώρο του θεάτρου για παιδιά («Σβήσε το φως», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Μίλα και Σουτ», «Δίπλα Δίπλα», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» κ.α.) συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας και γιορτάζει σχεδιάζοντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα! Μερικά από τα πιο αγαπημένα της έργα, που διακρίθηκαν για τη συναρπαστική τους πλοκή, τις πρωτότυπες μουσικές και την απολαυστική διάδραση με το κοινό, θα παρουσιαστούν σε θέατρα της Αθήνας και θα ταξιδέψουν σε σχολεία και χώρους πολιτισμού.

Τον χορό ανοίγει η εμβληματική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» που έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο OLVIO, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μεταφέρεται και να παίζεται εύκολα και στον χώρο του σχολείου! Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που ανέβασε ποτέ η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (το 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο») και η οποία  παίζεται από τότε αδιάλειπτα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία! Τα τελευταία χρόνια, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Στουτγάρδη, Κύπρος, Χάγη, Βρυξέλλες κ.α.). Η ιστορία αποτελεί ένα σύγχρονο, πρωτότυπο παραμύθι και αποδίδεται μέσα από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό θεατρικής αφήγησης, σωματικού θεάτρου και προηχογραφημένων ήχων, που διεγείρει τη δημιουργική φαντασία των παιδιών- θεατών.

Το «Απαγορεύεται η μουσική» ανέβηκε λίγες ημέρες μετά, στις 6 Νοεμβρίου, στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. Το ευφάνταστα κωμικό και ανατρεπτικό αυτό έργο, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 και ήταν αυτό, που καθιέρωσε την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στην κορυφή στον χώρο του Θεάτρου για παιδιά! Όσο κι αν ο τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική, χιούμορ και κέφι που μας αποδεικνύει, με τον πιο όμορφο και ευρηματικό τρόπο, ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Μέσα από την διασκεδαστική και άκρως διαδραστική ιστορία, με πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνέυονται ζωντανά επί σκηνής, με φυσικά όργανα το έργο μιλάει για την φιλία, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία.

Το μουσικοθεατρικό έργο «Μουσικά & Ανάποδα» είναι λίγο πολύ γνωστό για τις sold out παραστάσεις του τον περασμένο χειμώνα. Εκανε πρεμιέρα επίσης στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ την Κυριακή 13 Νεμβρίου. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα που αποτελείται από δύο ιστορίες: μια μουσική και μια θεατρική, που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα και μπλέκονται μεταξύ τους με τρόπο θεαματικό! Η πολυδύναμη ομάδα που εμφανίζεται επί σκηνής αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ανάμεσά τους, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Δρακόπουλος, η υπέροχη τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου αλλά και ο μοναδικός Απόστολος Ψυχράμης!

Τέλος, πριν δέκα μέρες έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο OLVIO το χριστουγεννιάτικο έργο της ομάδας: «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου». Πρόκειται για μια εορταστική χειμωνιάτικη περιπέτεια και για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (4ος χρόνος παραστάσεων), γεμάτη δράση, μουσική, τραγούδι, κωμικές καταστάσεις, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ζεστό τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

Τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτότυπα και τα κείμενά τους, με βασικά υλικά το χιούμορ, την αντίθεση, την ανατροπή την περιπέτεια και – φυσικά – τη ζωντανή διάδραση με τα παιδιά, υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ: Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με αφορμή των εορτασμό των 15 χρόνων, η ομάδα Κοπέρνικος χαρίζει δύο διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου για την παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» στο Θέατρο OLVIO.

Όροι διαγωνισμού:

  • Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω, μαζί με ένα e-mail επικοινωνία.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 16:59.
  • Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail την Παρασκευή 10/12.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ