Έι! Ψιτ!

Κείμενο-εικονογράφηση: Ευτυχία Ηλιάδου

Εκδόσεις: Suricata

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Το καλοκαίρι έφυγε, το φθινόπωρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και το νησί έχασε τον κόσμο του. Ολοι γύρισαν στις γκρίζες πόλεις τους και η Άνδρος έμεινε μονάχη της στη μέση του Αιγαίου. Ενα μικρό, μαύρο σκυλάκι ψάχνει παντού να βρει ένα φίλο να παίξει. Όμως η κατσικούλα τρομάζει από τις φωνές του, τα αγκάθια του σκατζόχοιρου του τρυπούν τη μουσούδα και ο λαφιάτης τον φοβήθηκε και τρύπωσε στο θάμνο. Με ποιόν θα παίξει τώρα ο σκυλάκος;

Ενα όμορφο παραμύθι με φόντο την Άνδρο και ήρωα ένα μαύρο αδεσποτάκι, από τα εκατοντάδες που έχει αυτή η χώρα. Ενα παιδί όμως θα δει στα μάτια του μικρού σκυλιού τον εαυτό του και θα γίνουν παντοτινοί φίλοι. Η ιστορία της Ευτυχίας Ηλιάδου είναι μεν απλή, “χτυπάει” όμως κατευθείαν στην καρδιά, εκεί που φωλιάζουν όλα τα όμορφα συναισθήματα. Το σκυλί έψαχνε για παρέα για να παίξει και τη βρήκε εκεί που δεν τόλμησε να ψάξει και το παιδί βρήκε στο πρόσωπο του σκύλου τον παντοτινό του σύντροφο, που δεν θα τον κρίνει ποτέ και θα τον αγαπάει για πάντα, όσο κι αν διαρκεί αυτό. Και η εικονογράφηση  δεν λειτουργεί απλώς “συμπληρωματικά”. Eίναι το “ματάκι” μέσα από το οποίο κοιτάς και σου αποκαλύπτεται μπροστά σου όλη η ομορφιά της Άνδρου. Ενα βιβλίο για την αγάπη για τη φύση, το νησί, τα ζώα και τον ίδιο τον άνθρωπο! Ενα βιβλίο που θα σας κάνει να ταξιδεύετε κάθε φορά που το ξεφυλλίζετε, να αγαπήσετε την Άνδρο ακόμα κι αν δεν την γνωρίζετε κι ίσως βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στη ζυγαριά κι αυτή γύρει τόσο που τελικά να πείτε “ναι” σε μια υιοθεσία αδέσποτου ζώου.

 

Το μαύρο αδεσποτάκι του βιβλίου δεν είναι πια αδεσποτάκι, αλλά ο ήρωας της καθημερινότητας της Ευτυχίας Ηλιάδου!

To βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Μάθετε που, εδώ.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.