Έι! Ψιτ!

Κείμενο-εικονογράφηση: Ευτυχία Ηλιάδου

Εκδόσεις: Suricata

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Το καλοκαίρι έφυγε, το φθινόπωρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και το νησί έχασε τον κόσμο του. Ολοι γύρισαν στις γκρίζες πόλεις τους και η Άνδρος έμεινε μονάχη της στη μέση του Αιγαίου. Ενα μικρό, μαύρο σκυλάκι ψάχνει παντού να βρει ένα φίλο να παίξει. Όμως η κατσικούλα τρομάζει από τις φωνές του, τα αγκάθια του σκατζόχοιρου του τρυπούν τη μουσούδα και ο λαφιάτης τον φοβήθηκε και τρύπωσε στο θάμνο. Με ποιόν θα παίξει τώρα ο σκυλάκος;

Ενα όμορφο παραμύθι με φόντο την Άνδρο και ήρωα ένα μαύρο αδεσποτάκι, από τα εκατοντάδες που έχει αυτή η χώρα. Ενα παιδί όμως θα δει στα μάτια του μικρού σκυλιού τον εαυτό του και θα γίνουν παντοτινοί φίλοι. Η ιστορία της Ευτυχίας Ηλιάδου είναι μεν απλή, “χτυπάει” όμως κατευθείαν στην καρδιά, εκεί που φωλιάζουν όλα τα όμορφα συναισθήματα. Το σκυλί έψαχνε για παρέα για να παίξει και τη βρήκε εκεί που δεν τόλμησε να ψάξει και το παιδί βρήκε στο πρόσωπο του σκύλου τον παντοτινό του σύντροφο, που δεν θα τον κρίνει ποτέ και θα τον αγαπάει για πάντα, όσο κι αν διαρκεί αυτό. Και η εικονογράφηση  δεν λειτουργεί απλώς “συμπληρωματικά”. Eίναι το “ματάκι” μέσα από το οποίο κοιτάς και σου αποκαλύπτεται μπροστά σου όλη η ομορφιά της Άνδρου. Ενα βιβλίο για την αγάπη για τη φύση, το νησί, τα ζώα και τον ίδιο τον άνθρωπο! Ενα βιβλίο που θα σας κάνει να ταξιδεύετε κάθε φορά που το ξεφυλλίζετε, να αγαπήσετε την Άνδρο ακόμα κι αν δεν την γνωρίζετε κι ίσως βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στη ζυγαριά κι αυτή γύρει τόσο που τελικά να πείτε “ναι” σε μια υιοθεσία αδέσποτου ζώου.

 

Το μαύρο αδεσποτάκι του βιβλίου δεν είναι πια αδεσποτάκι, αλλά ο ήρωας της καθημερινότητας της Ευτυχίας Ηλιάδου!

To βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Μάθετε που, εδώ.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;