Ειμαι παιδί σας;

Συγγραφέας – εικονογράφος: Alex Latimer

Απόδοση: Ελένη Δουκάκη

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ενα περίεργο στην όψη αυγό πέφτει μια νύχτα από τη φωλιά του, κατρακυλάει και στέκεται στο χώμα. Τρομαγμένο το μικρό πλάσμα που κρύβεται μέσα του αρχίζει να αναζητά και να ρωτάει για την οικογένειά του. Ρωτάει κάθε δεινόσαυρο που περνάει από δίπλα του αν είναι η μαμά του ή ο μπαμπάς του κι εκείνοι, μιας και δεν μπορούν να δουν τι ζωάκι κρύβεται μέσα από το τσόφλι, το ρωτούν για τα χαρακτηριστικά του. Εχεις μακρύ λαιμό; Πολλά και κοφτερά δόντια; Μήπως έχει κέρατα; Ή μήπως έχεις λειρί; Ενα βιβλίο γεμάτο δεινόσαυρους, μια ιστορία αναζήτησης που διαδραματίζεται εκατομμύρια χρόνια πριν, από τον Νοτιοαφρικανό συγγραφέα και εικονογράφο Alex Latimer. Το σύντομο κείμενο, το χιούμορ και τα έντονα χρώματα στην εικονογράφηση, σε συνδυασμό με την πολύ καλή απόδοση στα ελληνικά του αγγλικού κειμένου από την Ελένη Δουκάκη, καθιστούν το βιβλίο ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για μικρούς και περίεργους βιβλιοφάγους. Πόσα είδη δεινοσαύρων μπορείτε να βρείτε και τι θα γίνει τελικά με το μικρό πλασματάκι που κρύβεται ακόμα μέσα στο αυγό του;

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.