Εκείνοι που γνωρίζουν

 

Είστε εκδοτικοί οίκοι, μήπως έχετε βιβλιοπωλείο ή είστε υπεύθυνοι βιβλιοθηκών; Μας είστε απαραίτητοι και πολύ χρήσιμοι. Είστε οι πλέον ειδικοί, γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τα είδη λογοτεχνίας, τα βιβλία που υπάρχουν εκεί έξω και τι μπορεί να ενδιαφέρει τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους ή τα ενδιαφέροντά τους. Βοηθήστε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς προτείνοντας βιβλία που μπορεί να μην γνωρίζουμε, δώστε μας ωραίες επιλογές, απαλλάξτε μας από ώρες ψαξίματος και δώστε μας τα εργαλεία εκείνα που χρειαζόμαστε να βρούμε τα βιβλία που θα διαβάσουμε με τα παιδιά μας, στο σπίτι, στην τάξη, στη βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο κλπ.

Βοηθείστε μας να φτάσει η καμπάνια αυτή όσο πιο μακριά γίνεται, διοργανώνοντας κι εσείς ημέρες αφηγήσεων και χρησιμοποιείστε το hastag #diavazo_dynata.

Φτιάξτε λίστες με βιβλία που προσφέρονται για αφήγηση, ανά ηλικία και κολλήστε τις δίπλα από την αφίσα μας.

Προτείνετε tips & tricks για καλύτερες αφηγήσεις.

Προσκαλέστε συγγραφείς που θα αφηγηθούν ιστορίες άλλων συγγραφέων ή ιστορίες που μόλις έβγαλαν από το κεφάλι τους κι αν δεν μπορούν εκείνοι να έρθουν, χρησιμοποιείστε την τεχνολογία για να τους φέρετε κοντά στα παιδιά (π.χ. κάντε Skype call).

 

Κατεβάστε την αφίσα της καμπάνιας Διαβάζω Δυνατά εδώ σε Α3 ή Α4 μέγεθος.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη: εισαγωγή στη νέα σχολική χρονιά

Στα δύσκολα πάντα στρεφόμαστε στην Τέχνη αλλά και στη μεγαλόφωνη ανάγνωση. Η εκπαιδευτικός Ελευθερία Καλούδη κάνει μια εισαγωγή στη νέα σχολική χρονιά, με ένα κείμενο που “μιλάει” βαθιά στην καρδιά μας. Για αυτά που έγιναν και για αυτά που έρχονται και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε.

Μεγαλόφωνη ανάγνωση ποίησης (στην τάξη)

H εκπαιδευτικός Ελευθερία Καλούδη βρίσκει βιβλία και τρόπους να ενταχθεί η μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη. Στο σημερινό της άρθρο μιλάει για την αξία της ποίησης και πώς μπορεί αυτό το λογοτεχνικό είδος να μπεί στη σχολική αίθουσα, παίρνοντας για παράδειγμα το “Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια”.