Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία

Συγγραφέας: Μάρω Βασιλειάδου
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Γεννημένος το 1864, όταν η Κρήτη ήταν ακόμη κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ελευθέριος ήταν ο αγαπημένος γιος του Κυριάκου και της Στυλιανής Βενιζέλου. Όμως αυτό το βιβλίο δεν μιλά μόνο για την εξαιρετική μοίρα του νεαρού Κρητικού που, μεγαλώνοντας, έγινε πρωταγωνιστής στα πιο κρίσιμα πολιτικά γεγονότα της εποχής του. Δείχνει ταυτόχρονα με ποιο τρόπο ο χαϊδεμένος Λευτεράκης, ο μαχητικός  δικηγόρος, δημοσιογράφος και πολιτικός Ελευθέριος, έγινε στην πορεία ο ηγέτης Ελευθέριος Βενιζέλος, μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η Μάρω Βασιλειάδου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στο βιβλίο Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία καταπιάνεται αυτή τη φορά με την εμβληματική φιγούρα του σπουδαίου πολιτικού, που καθόρισε την Ιστορία της Ελλάδας. Μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου της μιλάει για την πολιτική ιδιοφυΐα, με τη διπλωματική ικανότητα, την εργατικότητα, την τόλμη και την αισιοδοξία που τον χαρακτήριζαν και που τελικά καθοδήγησαν τα βήματά του.

Μια εικονογραφημένη βιογραφία, χωρίς μυθοπλαστικά στοιχεία -η πρώτη γραμμένη για παιδιά και νέους- ζωντανεύει στιγμιότυπα από τη ζωή του πολιτικού και αφηγείται με απλό τρόπο αλλά εύληπτο τα ιστορικά γεγονότα που δημιούργησαν τον μύθο του, εξιτάρωντας το ενδιαφέρον των παιδιών, δίνοντας παράλληλα όλες τις σπουδαίες πληροφορίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Το χορταστικό αυτό βιβλίο, μια πολύ όμορφη έκδοση, συμπληρώνεται μοναδικά από τις εικονογραφήσεις της Θέντας Μιμηλάκη, η οποία εμπνέεται από φωτογραφίες, έγγραφα και εφημερίδες εποχής.

Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;