Ένα γράμμα

Συγγραφέας: Ιρένε Βερντού
Εικονογράφιση: Βερόνικα Αράντα
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα και Βαρβάρα Καρζή
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Ηλικίες: 5+

Τι μπορεί άραγε να συμβεί όταν ο άνεμος παρασύρει ένα γράμμα και μια νερολακούβα σβήσει τα ονόματα; Το βιβλίο «Ένα γράμμα» μας καλεί να το ανακαλύψουμε. Φαίνεται λοιπόν πως ο άνεμος αποφάσισε να δώσει σε αυτό το γράμμα την ευκαιρία να επιλέξει μόνο του τη μοίρα του. Και κάπως έτσι βρίσκεται να προσγειώνεται στο κεφάλι του κυρίου Γάτου. Τι να λέει άραγε αυτό το γράμμα που κάνει τον κατσούφη, μοναχικό Γάτο που δεν ανοίγει τη πόρτα σε κανένα, να βγει από το σπίτι σε αναζήτηση του αποστολέα του.

Δύο μόνο λέξεις. Δύο μόνο λέξεις που αρκούν και ο κύριος Γάτος βρίσκεται στο δρόμο αναζητώντας τον πιθανό αποστολέα ανάμεσα σε αγνώστους. Αγνώστους που δε διστάζει να βοηθήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχει άραγε καμία σημασία τελικά αν το γράμμα δεν το έστειλε η κυρία Κλώσσα, η κυρία Χήνα ή το Τσοπανόσκυλο. Ίσως και όχι. Ίσως σημασία να έχει ότι δύο μόνο λέξεις αρκούν για να αλλάξουν τη ζωή κάποιου.

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα