Ενα παιδί από βιβλία

Κείμενο – Εικονογράφηση: Oliver Jeffers &  Sam Winston

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ένα κορίτσι πλέει με τη σχεδία του πάνω σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας. Ο Ολιβερ Τζέφερς και ο Σαμ Γουίνστον δημιούργησαν ένα βιβλίο – διαμάντι, που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά κάθε ηλικίας (όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό). Τόσο η εικονογράφηση και η χρήση διαφορετικών τεχνοτροπιών, όσο και το ίδιο το χειρόγραφο κείμενο σε συνδυασμό με το κολλάζ αποσπασμάτων κλασικών μυθιστορημάτων δημιουργούν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ενα παιδί από βιβλία, ένα παιδί φτιαγμένο από τις ιστορίες που διαβάζει κάθε μέρα, από τους τους ήρωες των ιστοριών που υπάρχουν στα βιβλία του, αποτελεί τον κεντρικό χαρακτήρα (ω! και τι χαρά που ο κεντρικός χαρακτήρας είναι επιτέλους ένα κορίτσι) του βιβλίου που αποτελεί ύμνο στην κλασική παιδική λογοτεχνία και μία υπενθύμιση πως η φαντασία βρίσκεται μέσα σε όλους μας, ακόμα κι αν με την πάροδο του χρόνου και όσο μεγαλώνουμε νομίζουμε πως τη χάνουμε. Ενα βιβλίο λυρικό, ένα αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, το καλύτερο ίσως εικονοβιβλίο που είδαμε φέτος, που κέρδισε το The Bologna Ragazzi Award 2017, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο των παιδικών εκδόσεων, και συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για το Goodreads Choice Award 2016 στην κατηγορία εικονογραφημένων βιβλίων.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.