Ενα σποράκι καρπουζιού

Συγγραφέας/εικονογράφος: Greg Pizzoli

Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη

Σειρά: Τσαλαπετεινός

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 1+, 3+

 

Eνα κροκοδειλάκι που τρελαίνεται για καρπούζι είναι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα και εικονογράφου Greg Pizzoli. Ο Αμερικανός δημιουργός φτιάχνει ένα βιβλίο στα χρώματα του καρπουζιού (πράσινο, κόκκινο και μαύρο) και διηγείται την περιπέτεια που έζησε το μικρό κροκοδειλάκι που κατάπιε κατά λάθος ένα σποράκι. Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδάκια και μπορεί εύκολα να διαβαστεί ακόμα και σε μωρά. Τα έντονα χρώματά του, το μικρό σε έκταση κείμενό του και η αστεία του ιστορία θα ενθουσιάσουν τους μικρούς ακροατές και θα τους κάνει να γελάσουν με την καρδιά τους! Το βιβλίο τιμήθηκε με το Theodor Seuss Geisel Award το 2014. Στα υπέρ του βιβλίου- όπως και όλων των παιδικών βιβλίων του Τσαλαπετεινού- η εκτύπωσή του σε χαρτί από βιώσιμα δάση, βιοδιασπώμενο με ουδέτερο Ph και λευκασμένο χωρίς χλώριο.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.