Ενα σποράκι καρπουζιού

Συγγραφέας/εικονογράφος: Greg Pizzoli

Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη

Σειρά: Τσαλαπετεινός

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 1+, 3+

 

Eνα κροκοδειλάκι που τρελαίνεται για καρπούζι είναι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα και εικονογράφου Greg Pizzoli. Ο Αμερικανός δημιουργός φτιάχνει ένα βιβλίο στα χρώματα του καρπουζιού (πράσινο, κόκκινο και μαύρο) και διηγείται την περιπέτεια που έζησε το μικρό κροκοδειλάκι που κατάπιε κατά λάθος ένα σποράκι. Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδάκια και μπορεί εύκολα να διαβαστεί ακόμα και σε μωρά. Τα έντονα χρώματά του, το μικρό σε έκταση κείμενό του και η αστεία του ιστορία θα ενθουσιάσουν τους μικρούς ακροατές και θα τους κάνει να γελάσουν με την καρδιά τους! Το βιβλίο τιμήθηκε με το Theodor Seuss Geisel Award το 2014. Στα υπέρ του βιβλίου- όπως και όλων των παιδικών βιβλίων του Τσαλαπετεινού- η εκτύπωσή του σε χαρτί από βιώσιμα δάση, βιοδιασπώμενο με ουδέτερο Ph και λευκασμένο χωρίς χλώριο.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.