Φανταστικά ζώα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Eκθεση εμπνευσμένη από τα φανταστικά ζώα της J.K. Rowling θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οσοι βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 22 Μαϊου 2020 ως τις 3 Ιανουαρίου 2021. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ενώνει τις δυνάμεις του με το BBC και τα Warner Bros Studios και μαζί δημιουργούν την έκθεση Fantastic Beasts: the wonder of nature.

Η έκθεση θα παρουσιάζει μαγικά πλάσματα μαζί με πραγματικά ζώα που ίσως ενέπνευσαν τη Βρετανή συγγραφέα και δημιουργό του Harry Potter, J.K. Rowling να φτιάξει τα δικά της Φανταστικά Ζώα. Οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζώα και μυθικά πλάσματα που έχουν παρόμοιες ικανότητες, όπως για παράδειμα ένα τζάγκουαρ και ένα Demiguise (ένα από τα Φανταστικά Ζώα της Rowling), καθώς και τα δύο ξέρουν πολύ καλά πώς να κουμουφλάρονται. Παράλληλα, η έκθεση θα παρουσιάσει και κάποια πλάσματα που πιστεύεται ότι ενέπνευσαν τη δημιουργία μυθικών τεράτων μέσα στους αιώνες. Η έκθεση που θα στηθεί στην Waterhouse Gallery του Μουσείου, θα περιλαμβάνει πραγματικά εκθέματα, όπως ένα τεράστιο ψάρι oarfish και το θαλάσσιο ιγκουάνα που ζει στα νησιά Γκαλαπάγκος, μαζί με ψηφιακές εγκαταστάσεις και άλλα εκθέματα, όπως το κρανίο του δράκου που έχει ο καθηγητής Lupin στην τάξη του, στις ταινίες του Harry Potter.

Την έκθεση θα συνοδέψει βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό Bloomsbury. Το βιβλίο, που θα φέρει τον ίδιο τίτλο με την έκθεση, “Fantastic Beasts: The Wonder of Nature“, θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο του 2020 και θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και εικονογραφήσεις άγριων ζώων, πλασμάτων που συναντάμε σε μύθους και θρύλους και φανταστικά τέρατα.

Παράλληλα, ο Bloomsbury ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει η νέα εικονογραφημένη έκδοση του πρώτου βιβλίου του Harry Potter (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) από τους MinaLima. Oι MinaLima, δηλαδή η Miraphora Mina και ο Eduardo Lima, είναι ένα βραβευμένο σχεδιαστικό δίδυμο, γνωστό από τα εξώφυλλα που δημιούργησαν για τον εκδοτικό Harper Collins (Πήτερ Παν, Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, κλπ) πριν μερικά χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.