Φανταστικά ζώα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Eκθεση εμπνευσμένη από τα φανταστικά ζώα της J.K. Rowling θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οσοι βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 22 Μαϊου 2020 ως τις 3 Ιανουαρίου 2021. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ενώνει τις δυνάμεις του με το BBC και τα Warner Bros Studios και μαζί δημιουργούν την έκθεση Fantastic Beasts: the wonder of nature.

Η έκθεση θα παρουσιάζει μαγικά πλάσματα μαζί με πραγματικά ζώα που ίσως ενέπνευσαν τη Βρετανή συγγραφέα και δημιουργό του Harry Potter, J.K. Rowling να φτιάξει τα δικά της Φανταστικά Ζώα. Οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζώα και μυθικά πλάσματα που έχουν παρόμοιες ικανότητες, όπως για παράδειμα ένα τζάγκουαρ και ένα Demiguise (ένα από τα Φανταστικά Ζώα της Rowling), καθώς και τα δύο ξέρουν πολύ καλά πώς να κουμουφλάρονται. Παράλληλα, η έκθεση θα παρουσιάσει και κάποια πλάσματα που πιστεύεται ότι ενέπνευσαν τη δημιουργία μυθικών τεράτων μέσα στους αιώνες. Η έκθεση που θα στηθεί στην Waterhouse Gallery του Μουσείου, θα περιλαμβάνει πραγματικά εκθέματα, όπως ένα τεράστιο ψάρι oarfish και το θαλάσσιο ιγκουάνα που ζει στα νησιά Γκαλαπάγκος, μαζί με ψηφιακές εγκαταστάσεις και άλλα εκθέματα, όπως το κρανίο του δράκου που έχει ο καθηγητής Lupin στην τάξη του, στις ταινίες του Harry Potter.

Την έκθεση θα συνοδέψει βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό Bloomsbury. Το βιβλίο, που θα φέρει τον ίδιο τίτλο με την έκθεση, “Fantastic Beasts: The Wonder of Nature“, θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο του 2020 και θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και εικονογραφήσεις άγριων ζώων, πλασμάτων που συναντάμε σε μύθους και θρύλους και φανταστικά τέρατα.

Παράλληλα, ο Bloomsbury ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει η νέα εικονογραφημένη έκδοση του πρώτου βιβλίου του Harry Potter (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) από τους MinaLima. Oι MinaLima, δηλαδή η Miraphora Mina και ο Eduardo Lima, είναι ένα βραβευμένο σχεδιαστικό δίδυμο, γνωστό από τα εξώφυλλα που δημιούργησαν για τον εκδοτικό Harper Collins (Πήτερ Παν, Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, κλπ) πριν μερικά χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.