Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία

Συγγραφέας: Μελίνα Ηλιοπούλου
Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης
Εκδόσεις: Καλέντης
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι στη Φλωρεντία με τα παιδιά; Εάν ναι, τότε σκεφτείτε πόσο ωραίο θα ήταν να είχαν και αυτά, ως νέοι ταξιδιώτες, τον δικό τους οδηγό για την πόλη της τέχνης της Αναγέννησης. Το βιβλίο «Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία» γίνεται ένας ξεναγός, με ενδιαφέρουσες ιστορικές αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης: την Πλατεία του Καθεδρικού ναού, το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, την κεντρική αγορά, την Πινακοθήκη Ουφίτσι κ.λπ. Οι πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές της Τοσκάνης, την Αρχιτεκτονική και την τέχνη των μεγάλων δασκάλων της Αναγέννησης, τους μαικήνες τους, ο Γαλιλαίος, ο Δάντης και Κολόντι, οι συνήθειες των Φλωρεντίνων και η κουζίνα τους μαζί με ένα μικρό λεξιλόγιο στα Ιταλικά θα κάνουν τα παιδιά να σταθούν και να κοιτάξουν, να σας διαβάσουν για τα σημαντικά μνημεία και τους δημιουργούς τους ωραίες πληροφορίες, που θα διατηρήσετε όλοι πιο εύκολα στη μνήμη σας.

Εάν πάλι, η Φλωρεντία δεν είναι στους άμεσους προορισμούς σας, μια φανταστική βόλτα στους δρόμους της, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία», θα ταξιδέψει νοερά τα παιδιά στην «αρχόντισσα της Ιταλίας», την πόλη του Μποντιτσέλι, του Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου. Και θα φανταστούν, πως μια μέρα θα περιπλανιούνται και τα ίδια, στα όμορφα λιθόστρωτα της πόλης με ένα gelato στο χέρι.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο”

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.