Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία

Συγγραφέας: Μελίνα Ηλιοπούλου
Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης
Εκδόσεις: Καλέντης
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι στη Φλωρεντία με τα παιδιά; Εάν ναι, τότε σκεφτείτε πόσο ωραίο θα ήταν να είχαν και αυτά, ως νέοι ταξιδιώτες, τον δικό τους οδηγό για την πόλη της τέχνης της Αναγέννησης. Το βιβλίο «Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία» γίνεται ένας ξεναγός, με ενδιαφέρουσες ιστορικές αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης: την Πλατεία του Καθεδρικού ναού, το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, την κεντρική αγορά, την Πινακοθήκη Ουφίτσι κ.λπ. Οι πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές της Τοσκάνης, την Αρχιτεκτονική και την τέχνη των μεγάλων δασκάλων της Αναγέννησης, τους μαικήνες τους, ο Γαλιλαίος, ο Δάντης και Κολόντι, οι συνήθειες των Φλωρεντίνων και η κουζίνα τους μαζί με ένα μικρό λεξιλόγιο στα Ιταλικά θα κάνουν τα παιδιά να σταθούν και να κοιτάξουν, να σας διαβάσουν για τα σημαντικά μνημεία και τους δημιουργούς τους ωραίες πληροφορίες, που θα διατηρήσετε όλοι πιο εύκολα στη μνήμη σας.

Εάν πάλι, η Φλωρεντία δεν είναι στους άμεσους προορισμούς σας, μια φανταστική βόλτα στους δρόμους της, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία», θα ταξιδέψει νοερά τα παιδιά στην «αρχόντισσα της Ιταλίας», την πόλη του Μποντιτσέλι, του Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου. Και θα φανταστούν, πως μια μέρα θα περιπλανιούνται και τα ίδια, στα όμορφα λιθόστρωτα της πόλης με ένα gelato στο χέρι.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο”

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.