Φανταζού

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφηση: Little Miss Grumpy
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 5+

Στο Φανταζού ξεκινάει μια νέα ημέρα για τη μαμά ελεφαντίνα, το ελεφαντάκι της και τα υπόλοιπα ζώα που ζουν στον ζωολογικό κήπο. Με αφορμή το φαγητό που οι υπάλληλοι και φύλακες τους προσφέρουν κάθε μέρα, η μαμά ελεφαντίνα ξεκινάει την εξιστόρηση της ζωής στη σαβάνα, εκεί που ζούσε με την οικογένειά της πριν την αιχμαλωτήσουν οι άνθρωποι.

Η ιστορία της Μάρτζι της ελεφαντίνας και των υπόλοιπων ζώων που ζουν φυλακισμένα μέσα στο Φανταζού γίνεται αφορμή οι μικροί σε ηλικία αναγνώστες να μάθουν νέες πληροφορίες, καθώς λειτουργεί και ως βιβλίο γνώσεων, ενώ παράλληλα να καταλάβουν πως κανένα ζώο δεν αξίζει να βρίσκεται κλεισμένο μέσα σε κλουβιά για την ευχαρίστηση των ανθρώπων. 

Η Κατρίνα Τσάνταλη γράφει μια ιστορία για τα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους. Δεν ξεχνάει να κάνει μια αναδρομή σε παλιότερες πρακτικές -σχεδόν βασανισμού των ζώων- όπως και να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα και ημερομηνίες για το πότε σταμάτησαν αυτές. Μέσα απο την ιστορία των ζώων δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα και ελπίζει τα παιδιά του σήμερα να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τα ζώα στο μέλλον. Η εικονογράφηση της Little Miss Grumpy δίνει χρώμα στην ιστορία και κάνει το βιβλίο ακόμα περισσότερο αρεστό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για