Φανταζού

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφηση: Little Miss Grumpy
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 5+

Στο Φανταζού ξεκινάει μια νέα ημέρα για τη μαμά ελεφαντίνα, το ελεφαντάκι της και τα υπόλοιπα ζώα που ζουν στον ζωολογικό κήπο. Με αφορμή το φαγητό που οι υπάλληλοι και φύλακες τους προσφέρουν κάθε μέρα, η μαμά ελεφαντίνα ξεκινάει την εξιστόρηση της ζωής στη σαβάνα, εκεί που ζούσε με την οικογένειά της πριν την αιχμαλωτήσουν οι άνθρωποι.

Η ιστορία της Μάρτζι της ελεφαντίνας και των υπόλοιπων ζώων που ζουν φυλακισμένα μέσα στο Φανταζού γίνεται αφορμή οι μικροί σε ηλικία αναγνώστες να μάθουν νέες πληροφορίες, καθώς λειτουργεί και ως βιβλίο γνώσεων, ενώ παράλληλα να καταλάβουν πως κανένα ζώο δεν αξίζει να βρίσκεται κλεισμένο μέσα σε κλουβιά για την ευχαρίστηση των ανθρώπων. 

Η Κατρίνα Τσάνταλη γράφει μια ιστορία για τα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους. Δεν ξεχνάει να κάνει μια αναδρομή σε παλιότερες πρακτικές -σχεδόν βασανισμού των ζώων- όπως και να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα και ημερομηνίες για το πότε σταμάτησαν αυτές. Μέσα απο την ιστορία των ζώων δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα και ελπίζει τα παιδιά του σήμερα να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τα ζώα στο μέλλον. Η εικονογράφηση της Little Miss Grumpy δίνει χρώμα στην ιστορία και κάνει το βιβλίο ακόμα περισσότερο αρεστό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.