Φεύγει Ερχεται

Συγγραφείς: Αννα Κοντολέων – Μάνος Κοντολέων

Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Μια οικογένεια χωρισμένη στα δύο, με ένα κομμάτι στον Βορρά και ένα στον Νότο. Ενα αγόρι που μένει σε μια βροχερή και ψυχρή χώρα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να περάσει μερικές μέρες μακριά από τη μαμά και τον μπαμπά του, παρέα με τους αγαπημένους του παππούδες, τους θείους και τα ξαδέρφια του που μένουν στον Νότο. Προετοιμασίες εκατέρωθεν, βαλίτσες, σακίδια, παιχνίδια που πρέπει να χωρέσουν μέσα σ’ αυτά και βροχή, κρύο και μουντάδα από τη μία. Και από την άλλη ήλιος, έντονα χρώματα και θάλασσα, επιλογή δώρων και μια γλυκειά προσμονή. Μια ιστορία χωρισμένη στα δύο, όπως και οι πρωταγωνιστές της. Μια ιστορία για την οικογένεια, τη λαχτάρα να γυρίσεις πίσω και την αγάπη.

Ο Μάνος και η Αννα Κοντολέων, πατέρας και κόρη, έγραψαν μια όμορφη ιστορία πλημμυρισμένη από αναμνήσεις, μυρωδιές, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Και η Φωτεινή Τίκκου με τα πινέλα της, τις μπογιές της και τα κολλάζ της δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για να ξεδιπλωθεί πάνω του η ιστορία. Από τις λίγες φορές που εικονογράφηση και κείμενο λειτουργούν ναι μεν ξέχωρα, αλλά και μαζί, προσδίδοντας το ένα στοιχεία στο άλλο, για να βγει τελικά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.