Φεύγει Ερχεται

Συγγραφείς: Αννα Κοντολέων – Μάνος Κοντολέων

Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Μια οικογένεια χωρισμένη στα δύο, με ένα κομμάτι στον Βορρά και ένα στον Νότο. Ενα αγόρι που μένει σε μια βροχερή και ψυχρή χώρα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να περάσει μερικές μέρες μακριά από τη μαμά και τον μπαμπά του, παρέα με τους αγαπημένους του παππούδες, τους θείους και τα ξαδέρφια του που μένουν στον Νότο. Προετοιμασίες εκατέρωθεν, βαλίτσες, σακίδια, παιχνίδια που πρέπει να χωρέσουν μέσα σ’ αυτά και βροχή, κρύο και μουντάδα από τη μία. Και από την άλλη ήλιος, έντονα χρώματα και θάλασσα, επιλογή δώρων και μια γλυκειά προσμονή. Μια ιστορία χωρισμένη στα δύο, όπως και οι πρωταγωνιστές της. Μια ιστορία για την οικογένεια, τη λαχτάρα να γυρίσεις πίσω και την αγάπη.

Ο Μάνος και η Αννα Κοντολέων, πατέρας και κόρη, έγραψαν μια όμορφη ιστορία πλημμυρισμένη από αναμνήσεις, μυρωδιές, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Και η Φωτεινή Τίκκου με τα πινέλα της, τις μπογιές της και τα κολλάζ της δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για να ξεδιπλωθεί πάνω του η ιστορία. Από τις λίγες φορές που εικονογράφηση και κείμενο λειτουργούν ναι μεν ξέχωρα, αλλά και μαζί, προσδίδοντας το ένα στοιχεία στο άλλο, για να βγει τελικά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σειρά Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της