Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης

Συγγραφέας – εικονογράφος: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις
Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης:
2021
Ηλικίες:
7+

Το Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης είναι ένα ημερολόγιο γεμάτο με δραστηριότητες για θετική παρότρυνση και με πολλά και διαφορετικά παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Παρέα με τo Γέτι, τον φανταστικό φίλο του Αγοριού από το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, που τόσο αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι και που βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Public, έρχεται για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τη νοοτροπία της ανάπτυξης μέσα από ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης.

Το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη αποτελεί ουσιαστικά ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για παιδιά από 7 ετών και άνω, ένα είδος ημερολογίου, το οποίο είτε μπορούν να γράψουν μόνα τους είτε μπορούν να το συμπληρώσουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Πώς μπορεί ένα παιδί να δυναμώσει το μυαλό του; Έχει νοοτροπία ανάπτυξης; Πόσο πολύ μετρούν οι λέξεις και τα λόγια καθώς ένα παιδί μεγαλώνει και πώς μπορούν να το παροτρύνουν να βελτιωθεί και να αλλάξει τρόπο σκέψης για τον εαυτό του; Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, περιλαμβάνονται στις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου. Δραστηριότητες και επιβεβαιώσεις (affirmations) οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να δουν πέρα από αυτό που νομίζουν για τον εαυτό τους.

Την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου έχουν η Γεωργία Σολωμού, εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, και η Αγγελική Χαλκιοπούλου, σύμβουλος εκπαιδευτικός, ερευνήτρια παιδικής λογοτεχνίας και creative director στην εταιρία εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Μικρός Οδυσσέας».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;