Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης

Συγγραφέας – εικονογράφος: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις
Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης:
2021
Ηλικίες:
7+

Το Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης είναι ένα ημερολόγιο γεμάτο με δραστηριότητες για θετική παρότρυνση και με πολλά και διαφορετικά παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Παρέα με τo Γέτι, τον φανταστικό φίλο του Αγοριού από το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, που τόσο αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι και που βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Public, έρχεται για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τη νοοτροπία της ανάπτυξης μέσα από ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης.

Το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη αποτελεί ουσιαστικά ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για παιδιά από 7 ετών και άνω, ένα είδος ημερολογίου, το οποίο είτε μπορούν να γράψουν μόνα τους είτε μπορούν να το συμπληρώσουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Πώς μπορεί ένα παιδί να δυναμώσει το μυαλό του; Έχει νοοτροπία ανάπτυξης; Πόσο πολύ μετρούν οι λέξεις και τα λόγια καθώς ένα παιδί μεγαλώνει και πώς μπορούν να το παροτρύνουν να βελτιωθεί και να αλλάξει τρόπο σκέψης για τον εαυτό του; Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, περιλαμβάνονται στις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου. Δραστηριότητες και επιβεβαιώσεις (affirmations) οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να δουν πέρα από αυτό που νομίζουν για τον εαυτό τους.

Την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου έχουν η Γεωργία Σολωμού, εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, και η Αγγελική Χαλκιοπούλου, σύμβουλος εκπαιδευτικός, ερευνήτρια παιδικής λογοτεχνίας και creative director στην εταιρία εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Μικρός Οδυσσέας».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.