Γιατί οι λύκοι έχουν τόσο μεγάλα δόντια;

giati-oi-lykoiΣυγγραφέας: Ανιές ντε Λεστράντ

Εικονογράφιση: Πρισκά λε Ταντέ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Σειρά: Παραμύθια των γιατί

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: +3

 

Στην ηλικία των 2 ξεκινούν οι φοβίες και τότε ψάχνεις τρόπους να εξηγήσεις τα τί και τα πώς και κυρίως τα «όλοι φοβόμαστε, δεν είναι κακό να φοβάσαι». Οταν η μικρή άρχισε να φοβάται «τον κακό τον λύκο», ο Τιλού, ο λύκος χωρίς δοντάκια, μας βοήθησε πολύ. Μέσα από τις πολλαπλές αναγνώσεις και εξηγήσεις, κατάλαβε πως ναι, υπάρχουν και κακοί λύκοι, υπάρχουν όμως και καλοί. Η Ανιές ντε Λεστράντ γράφει ένα πολύ όμορφο παραμύθι, αστείο, με ωραία εικογράφιση από την Πρισκά λε Ταντέ, με λύκους και κότες που κάνουν παρέα, νεράϊδες και δόντια από καλαμπόκια! Ο Τιλού είναι πραγματικά αξιαγάπητος.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.