Γιατί οι λύκοι έχουν τόσο μεγάλα δόντια;

giati-oi-lykoiΣυγγραφέας: Ανιές ντε Λεστράντ

Εικονογράφιση: Πρισκά λε Ταντέ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Σειρά: Παραμύθια των γιατί

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: +3

 

Στην ηλικία των 2 ξεκινούν οι φοβίες και τότε ψάχνεις τρόπους να εξηγήσεις τα τί και τα πώς και κυρίως τα «όλοι φοβόμαστε, δεν είναι κακό να φοβάσαι». Οταν η μικρή άρχισε να φοβάται «τον κακό τον λύκο», ο Τιλού, ο λύκος χωρίς δοντάκια, μας βοήθησε πολύ. Μέσα από τις πολλαπλές αναγνώσεις και εξηγήσεις, κατάλαβε πως ναι, υπάρχουν και κακοί λύκοι, υπάρχουν όμως και καλοί. Η Ανιές ντε Λεστράντ γράφει ένα πολύ όμορφο παραμύθι, αστείο, με ωραία εικογράφιση από την Πρισκά λε Ταντέ, με λύκους και κότες που κάνουν παρέα, νεράϊδες και δόντια από καλαμπόκια! Ο Τιλού είναι πραγματικά αξιαγάπητος.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.