Γίνε αστέρι στη γραφή / Γίνε ξεφτέρι στα μαθηματικά

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 4+ , 5+

 

Μετά τους Μικρούς Παραμυθάδες, η εκπαιδευτικός Χαρά Κατσαρή επιστρέφει με τέσσερα νέα βιβλία δραστηριοτήτων για να γνωρίσουν τα παιδιά προσχολικών ηλικιών τη χαρά και τη μαγεία της γραφής και της αριθμητικής. Πρόκεται για δύο διαφορετικά σετ βιβλίων για παιδιά 4 και 5 ετών αντίστοιχα, με παιχνίδια και ασκήσεις γραφής και μαθηματικών που απευθύνονται στις ηλικίες τους και σε όσα έχουν ήδη κατακτήσει στο προνήπιο και το νήπιο. Λαβύρινθοι, παιχνίδια με τελίτσες, αντιστοιχίσεις, πολλή ζωγραφική και κυρίως οπτική και πρακτική επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τα τέσσερα βιβλία είναι βασισμένα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το νηπιαγωγείο και προσφέρουν, πέρα από εξάσκηση και συντονισμού των ματιών και του χεριού και βελτίωση της λεπτής κινητικότητας μέσα από προγραφικές ασκήσεις, ατελείωτες ώρες διασκέδασης, μιας και όλη η εξάσκηση γίνεται μέσα από παιχνίδια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.