Γίνε αστέρι στη γραφή / Γίνε ξεφτέρι στα μαθηματικά

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 4+ , 5+

 

Μετά τους Μικρούς Παραμυθάδες, η εκπαιδευτικός Χαρά Κατσαρή επιστρέφει με τέσσερα νέα βιβλία δραστηριοτήτων για να γνωρίσουν τα παιδιά προσχολικών ηλικιών τη χαρά και τη μαγεία της γραφής και της αριθμητικής. Πρόκεται για δύο διαφορετικά σετ βιβλίων για παιδιά 4 και 5 ετών αντίστοιχα, με παιχνίδια και ασκήσεις γραφής και μαθηματικών που απευθύνονται στις ηλικίες τους και σε όσα έχουν ήδη κατακτήσει στο προνήπιο και το νήπιο. Λαβύρινθοι, παιχνίδια με τελίτσες, αντιστοιχίσεις, πολλή ζωγραφική και κυρίως οπτική και πρακτική επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τα τέσσερα βιβλία είναι βασισμένα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το νηπιαγωγείο και προσφέρουν, πέρα από εξάσκηση και συντονισμού των ματιών και του χεριού και βελτίωση της λεπτής κινητικότητας μέσα από προγραφικές ασκήσεις, ατελείωτες ώρες διασκέδασης, μιας και όλη η εξάσκηση γίνεται μέσα από παιχνίδια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.