Η απίστευτα ντροπιαστική ζωή της Λότι Μπρουκς

Συγγραφέας-εικονογράφος: Katie Kirby
Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης:  2023
Ηλικίες: 9+

Η Λότι Μπρουκς είναι 11 ¾ ετών και σύμφωνα με την ίδια (και μόνο!) η ζωή της έχει επίσημα τελειώσει. Όχι μόνο είναι έτοιμη να ξεκινήσει το Γυμνάσιο χωρίς φίλους, μιας και η κολλητής της μόλις μετακόμισε στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά και δεν έχει λαμπερά λαμπερά μαλλιά και ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη να φορέσει σουτιέν. Οπότε αποφάσισε ότι μπορεί από τώρα να τα παρατήσει όλα και να πέσει σε χειμερία νάρκη μαζί με τα χάμστερ της!

Η Λότι είναι μια τυπική εντεκάχρονη που βλέπει να της έρχεται η εφηβεία και η ενηλικίωση και όπως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση. Μέσα από την ημερολογιακού τύπου καταγραφή της κάθε ημέρας της, η δημιουργός της πολύ επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Λότι Μπρουκς» μιλάει για τη ζωή της Λότι, τη σχέση της με τους γονείς της, το αδερφάκι που έρχεται, το σχολείο και τους φίλους της. Το «Η απίστευτα ντροπιαστική ζωή της Λότι Μπρουκς» είναι ένα βιβλίο για τη ζωή των προεφήβων και το πώς βλέπουν τον κόσμο, γεμάτο αστεία, πολλές ντροπιαστικές στιγμές, φιλίες και, φυσικά, πολλές γκοφρέτες!

Να σημειωθεί ότι η σειρά αποτελείται από πέντε συνολικά βιβλία, τα δύο εκ των οποίων αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο. ΣΤην Ελλάδα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ως τις 7 Ιουνίου που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο, «Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Αγροτόσπιτο

“Είναι μια ιστορία φθοράς και μιας ιδιότυπης αναγέννησης. Η φθορά είναι φυσιολογική για τα πάντα, η αναγέννηση όμως, ακόμα και αν είναι μέσα από μια εικονογραφημένη ιστορία, έχει να κάνει με τη ματιά που ρίχνουμε στα πράγματα, στην εκτίμηση του παρελθόντος τους και στην προσπάθεια να διατηρήσουμε κάτι από την προηγούμενη ζωή τους ζωντανό, να δημιουργήσουμε μια σύνδεση με το παρελθόν ακόμα κι αν πρόκειται για μια οικογενειακή ιστορία που αλλιώς δεν θα μας αφορούσε, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σπίτι που ποτέ δεν θα επισκεπτόμασταν. Είναι ένας γλυκός, ήπιος τρόπος για να μιλήσει ένα βιβλίο στα παιδιά γι’ αυτό που ζει, γερνάει και πεθαίνει – αλλά πεθαίνει χορτάτο από τη ζωή που έζησε και ξαναζεί γιατί κάποιος μας λέει την ιστορία του. Το “Αγροτόσπιτο” της Sophie Blackall είναι ένα διαμαντάκι για ευαίσθητους συλλέκτες ιστοριών και παρατηρητές της λεπτομέρειας”.

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.