Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφος: Άρτεμις Πρόβου
Σειρά: Σε καταλαβαίνω
Εκδόσεις: Διόπτρα
Ηλικίες: 3+

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους. Η Χόλι στενοχωριέται με τα νέα και που θα πρέπει να αποχωριστεί τον μπαμπά της για ένα διάστημα και αποφασίζει να βρει έναν τρόπο να είναι μαζί του, χωρίς να είναι μαζί του. Παίρνει το κόκκινο σακίδιό της και βάζει μέσα τρία από τα πιο αγαπημένα της αντικείμενα, για να κάνουν παρέα στον μπαμπά της και να μην την ξεχάσει. Ομως γρήγορα αποφασίζει ότι η ίδια δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά και τα βγάζει για να τα αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Και ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να παραδώσει τελικά το σακίδιο στον μπαμπά της. Εκείνος φεύγει παίρνοντας μαζί του το κόκκινο σακίδιο. Οταν μετά το κοπιαστικό του ταξίδι φτάσει στον προορισμό του και ανοίξει την τσάντα της κόρης του, θα αντικρύσει όλη την αγάπη του κόσμου.

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, συνεχίζοντας τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων «Σε καταλαβαίνω», μετά τον Νόλαν και τον Μπερτ, μας γνωρίζει τη Χόλι, το μικρό πιγκουινάκι. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο» τα παιδιά διαβάζουν μια ιστορία τόσο για την απέραντη αγάπη που νικάει όλες τις αποστάσεις, όσο και για τον τρόπο που τα μικρά παιδιά φοβούνται να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους πράγματα, είτε μιλάμε για άτομα είτε για αντικείμενα.

Η εικονογράφηση της Άρτεμις Πρόβου μας μεταφέρει στον παγωμένο Νότο, μέσα από τις αιθέριες πινελιές της και τα νεροχρώματα και δημιουργεί ένα ιδανικό σκηνικό για την ιστορία της Κουτσοδημητροπούλου. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.