Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφος: Άρτεμις Πρόβου
Σειρά: Σε καταλαβαίνω
Εκδόσεις: Διόπτρα
Ηλικίες: 3+

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους. Η Χόλι στενοχωριέται με τα νέα και που θα πρέπει να αποχωριστεί τον μπαμπά της για ένα διάστημα και αποφασίζει να βρει έναν τρόπο να είναι μαζί του, χωρίς να είναι μαζί του. Παίρνει το κόκκινο σακίδιό της και βάζει μέσα τρία από τα πιο αγαπημένα της αντικείμενα, για να κάνουν παρέα στον μπαμπά της και να μην την ξεχάσει. Ομως γρήγορα αποφασίζει ότι η ίδια δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά και τα βγάζει για να τα αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Και ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να παραδώσει τελικά το σακίδιο στον μπαμπά της. Εκείνος φεύγει παίρνοντας μαζί του το κόκκινο σακίδιο. Οταν μετά το κοπιαστικό του ταξίδι φτάσει στον προορισμό του και ανοίξει την τσάντα της κόρης του, θα αντικρύσει όλη την αγάπη του κόσμου.

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, συνεχίζοντας τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων «Σε καταλαβαίνω», μετά τον Νόλαν και τον Μπερτ, μας γνωρίζει τη Χόλι, το μικρό πιγκουινάκι. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο» τα παιδιά διαβάζουν μια ιστορία τόσο για την απέραντη αγάπη που νικάει όλες τις αποστάσεις, όσο και για τον τρόπο που τα μικρά παιδιά φοβούνται να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους πράγματα, είτε μιλάμε για άτομα είτε για αντικείμενα.

Η εικονογράφηση της Άρτεμις Πρόβου μας μεταφέρει στον παγωμένο Νότο, μέσα από τις αιθέριες πινελιές της και τα νεροχρώματα και δημιουργεί ένα ιδανικό σκηνικό για την ιστορία της Κουτσοδημητροπούλου. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;