Η Δέσποινα και το φλιτζάνι με τη ζάχαρη

Κείμενο και εικονογράφηση: Jon J. Muth
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Εκδόσεις: Φουρφούρι 
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 5+, 7+

Ένα υπέροχο και σοφό βιβλίο  για την απώλεια και το πένθος από τον γνωστό και βραβευμένο συγγραφέα Jon J. Muth. Ξεκινώντας από την αγάπη του για την ανατολίτικη φιλοσοφία, ο δημιουργός της σειράς “Zen shorts” βασίζεται σε ένα παλιό βουδιστικό μύθο και χτίζει την ιστορία ενός κοριτσιού που χάνει τον αγαπημένο της γάτο, τον Σωκράτη. Μέσα στην τεράστια λύπη της, η Δέσποινα αναζητά τον σοφό της φίλο, τον Αέρινο, σίγουρη πως εκείνος θα ξέρει πώς να φέρει τον Σωκράτη πίσω στη ζωή. 

Ο Αέρινος της υπόσχεται να τη βοηθήσει να φτιάξουν ένα φάρμακο, αρκεί να βρει και να του φέρει ένα φλιτζάνι ζάχαρη από κάποιο σπίτι της γειτονιάς που δεν έχει γνωρίσει το θάνατο. 

Στην αναζήτησή της για αυτό το φλιτζάνι ζάχαρη, η Δέσποινα θα καταλάβει ότι όλοι γύρω της έχουν βιώσει με κάποιο τρόπο την απώλεια κάποιου αγαπημένου και τον αποχωρισμό. Θα μάθει πως ο θάνατος είναι αναπόφευκτα κομμάτι της ζωής όλων και το σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές, φροντίδα και κατανόηση όταν έχουμε κοντά μας όσους αγαπάμε και μας είναι πολύτιμοι. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για