Οι εφτά ζωές του Κόμπου

kompos

Συγγραφέας: Αννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Θανάσης Δήμου

Εκδόσεις: Πατάκης

Σειρά: Περιστέρια

Χρονιά έκδοσης: 2010

Ηλικίες: 9+

 

Ο Κόμπος είναι ένας γάτος βασιλικής γενιάς και αριστοκρατικών αξιώσεων, που όμως φιλοξενείται από μια πολύ περίεργη οικογένεια: ο μπαμπάς Φώντας είναι μονίμως αφηρημένος, η μαμά Βάνια είναι πολύ αυταρχική και όλο μπλέκει σε καβγάδες, η Αμαλία, η κόρη, είναι ένα μικροκαμωμένο πλάσμα που αγαπάει το κοντραμπάσο της και τον γάτο της, τον Κόμπο, και ο Διονύσης, ο γιός, είναι ο ταλιμπάν της οικογένειας, που όλο κάποιο κόλπο σχεδιάζει. Επίσης στην οικογένεια υπάρχει κι ένας σκύλος, ο Λούσιας, που το μόνο που κάνει είναι να σκέφτεται το φαΐ . Όλα καλά ως εδώ. Γιατί κάπου εδώ ξεκινούν οι περιπέτεις του καλοζωισμένου και καλαναθρεμμένου Κόμπου, που ναι μεν έχει εφτά ζωές – όπως άλλωστε όλοι οι γάτοι – μόνο που στην περίπτωσή του θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσει όλες για να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές μιας ανεπανάληπτης περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή του και θα τον ωριμάσει.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.