Οι εφτά ζωές του Κόμπου

kompos

Συγγραφέας: Αννα Κοντολέων

Εικονογράφηση: Θανάσης Δήμου

Εκδόσεις: Πατάκης

Σειρά: Περιστέρια

Χρονιά έκδοσης: 2010

Ηλικίες: 9+

 

Ο Κόμπος είναι ένας γάτος βασιλικής γενιάς και αριστοκρατικών αξιώσεων, που όμως φιλοξενείται από μια πολύ περίεργη οικογένεια: ο μπαμπάς Φώντας είναι μονίμως αφηρημένος, η μαμά Βάνια είναι πολύ αυταρχική και όλο μπλέκει σε καβγάδες, η Αμαλία, η κόρη, είναι ένα μικροκαμωμένο πλάσμα που αγαπάει το κοντραμπάσο της και τον γάτο της, τον Κόμπο, και ο Διονύσης, ο γιός, είναι ο ταλιμπάν της οικογένειας, που όλο κάποιο κόλπο σχεδιάζει. Επίσης στην οικογένεια υπάρχει κι ένας σκύλος, ο Λούσιας, που το μόνο που κάνει είναι να σκέφτεται το φαΐ . Όλα καλά ως εδώ. Γιατί κάπου εδώ ξεκινούν οι περιπέτεις του καλοζωισμένου και καλαναθρεμμένου Κόμπου, που ναι μεν έχει εφτά ζωές – όπως άλλωστε όλοι οι γάτοι – μόνο που στην περίπτωσή του θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσει όλες για να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές μιας ανεπανάληπτης περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή του και θα τον ωριμάσει.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.