Η κρυστάλλινη σφαίρα και το φάντασμα στη χιονοθύελλα

Συγγραφέας: Michelle Harrison
Εικονογράφηση: Michelle Harrison
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Melissa Castrillon
Σειρά: Μια στάλα μαγεία
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 9+ (και για μεγαλόφωνη ανάγνωση)


O πάγος κρύβει μυστικά και οι αδερφές Γουίντερσινς θα αναλάβουν να ανακαλύψουν. Όλα ξεκίνησαν με μια γυάλινη σφαίρα που χρησιμοποιούσαν οι μάντισσες για να προβλέψουν το μέλλον. Όταν αυτή κλάπηκε, πριν από σαράντα χρόνια, οι μάντισσες έχασαν τη δύναμή τους. Η σφαίρα αυτή ήταν μαγική, είχε δική της υπόσταση, αισθανόταν, όπως ακριβώς αισθάνθηκε και μια νέα παρουσία στον χώρο, κάτι που την έκανε από διάφανη και γυαλιστερή να μοιάζει φτιαγμένη σαν από πάγο. Αυτή ήταν που πρώτη αντιλήφθηκε τις δυνάμεις των αδερφών Γουίντερσινς.

Η Μπέτι, η Τσάρλι και η Φλις, που μένουν με τη γιαγιά τους στο Μπλακμπερντ Κότατζ, θα λάβουν μια μέρα ένα γράμμα από τη θεία Κλαρίσα. Οι τέσσερις θα φύγουν μέσα στον βαρύ χειμώνα για να φροντίσουν την ξαδέρφη του πατέρα τους και τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια. Η πόλη Γουίλντερνες έχει πολλά μέρη για να εξερευνήσει κανείς, την παγωμένη λίμνη και την χειμερινή αγορά. Οι θρύλοι που άκουγαν στις ιστορίες είναι τελικά αληθινοί και βλέποντας ένα βράδυ ένα φάντασμα, τα τρία κορίτσια συνειδητοποιούν ότι η γιαγιά τους βρίσκεται σε τρομερό κίνδυνο. Καθώς μαίνεται μια παγωμένη καταιγίδα, ξεκινά ο αγώνας για τη σωτηρία της. Θα μπορέσουν άραγε οι αδερφές να σώσουν τη γιαγιά;

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Μια στάλα μαγεία» με τίτλο Η κρυστάλλινη σφαίρα και το … φάνταμα στη Χιονοθύελλα της Michelle Harrison, όπως και τα προηγούμενα, υπόσχεται μεγάλες δόσεις μαγείας, αλλά και περιπέτειας, με πρωταγωνίστριες τις τρεις αγαπημένες πλέον αδερφές Γουίντερσινς. Κείμενο που ρέει, δράση που εξελίσσεται σχεδόν κινηματογραφικά και χαρακτήρες που αγαπάς να ζεις μαζί τους την περιπέτεια, τα βιβλία αυτά είναι ιδανικά για αναγνώστες που αγαπούν τη δράση και τη μαγεία. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ