Η κρυστάλλινη σφαίρα και το φάντασμα στη χιονοθύελλα

Συγγραφέας: Michelle Harrison
Εικονογράφηση: Michelle Harrison
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Melissa Castrillon
Σειρά: Μια στάλα μαγεία
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 9+ (και για μεγαλόφωνη ανάγνωση)


O πάγος κρύβει μυστικά και οι αδερφές Γουίντερσινς θα αναλάβουν να ανακαλύψουν. Όλα ξεκίνησαν με μια γυάλινη σφαίρα που χρησιμοποιούσαν οι μάντισσες για να προβλέψουν το μέλλον. Όταν αυτή κλάπηκε, πριν από σαράντα χρόνια, οι μάντισσες έχασαν τη δύναμή τους. Η σφαίρα αυτή ήταν μαγική, είχε δική της υπόσταση, αισθανόταν, όπως ακριβώς αισθάνθηκε και μια νέα παρουσία στον χώρο, κάτι που την έκανε από διάφανη και γυαλιστερή να μοιάζει φτιαγμένη σαν από πάγο. Αυτή ήταν που πρώτη αντιλήφθηκε τις δυνάμεις των αδερφών Γουίντερσινς.

Η Μπέτι, η Τσάρλι και η Φλις, που μένουν με τη γιαγιά τους στο Μπλακμπερντ Κότατζ, θα λάβουν μια μέρα ένα γράμμα από τη θεία Κλαρίσα. Οι τέσσερις θα φύγουν μέσα στον βαρύ χειμώνα για να φροντίσουν την ξαδέρφη του πατέρα τους και τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια. Η πόλη Γουίλντερνες έχει πολλά μέρη για να εξερευνήσει κανείς, την παγωμένη λίμνη και την χειμερινή αγορά. Οι θρύλοι που άκουγαν στις ιστορίες είναι τελικά αληθινοί και βλέποντας ένα βράδυ ένα φάντασμα, τα τρία κορίτσια συνειδητοποιούν ότι η γιαγιά τους βρίσκεται σε τρομερό κίνδυνο. Καθώς μαίνεται μια παγωμένη καταιγίδα, ξεκινά ο αγώνας για τη σωτηρία της. Θα μπορέσουν άραγε οι αδερφές να σώσουν τη γιαγιά;

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Μια στάλα μαγεία» με τίτλο Η κρυστάλλινη σφαίρα και το … φάνταμα στη Χιονοθύελλα της Michelle Harrison, όπως και τα προηγούμενα, υπόσχεται μεγάλες δόσεις μαγείας, αλλά και περιπέτειας, με πρωταγωνίστριες τις τρεις αγαπημένες πλέον αδερφές Γουίντερσινς. Κείμενο που ρέει, δράση που εξελίσσεται σχεδόν κινηματογραφικά και χαρακτήρες που αγαπάς να ζεις μαζί τους την περιπέτεια, τα βιβλία αυτά είναι ιδανικά για αναγνώστες που αγαπούν τη δράση και τη μαγεία. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.