Η κυρία Άιφελ

Συγγραφέας: Alice Briere Haquet

Εικονογράφηση: Csil

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ο κύριος Άιφελ και η Κάτια είναι ένα ζευγάρι ζηλευτό. Αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλο και κάνουν μαζί ταξίδια, ζουν περιπέτειες και ο κύριος Αιφελ – που είναι και μηχανικός – φτιάχνει για εκείνη γέφυρες και σταθμούς, αστεροσκοπεία και πύργους για να της δείξει πόσο την αγαπά. Οταν όμως η Κάτια αρρωστήσει και κανείς γιατρός δεν μπορέσει να δώσει εξήγηση για την ασθένειά της, πόσο μάλλον θεραπεία, ο κύριος Άιφελ θα κλειστεί στο εργαστήριό του και θα σχεδιάσει τον Πύργο του Άιφελ για να της δείξει πόσο την αγαπά και για να πραγματοποιήσει μία επιθυμία της!

Μπορεί η ιστορία του κύριου Άιφελ και της Κάτιας να μην είναι αληθινή, η αγάπη τους όμως είναι. Η Alice Briere Haquet εμπνέεται από το σύμβολο του Παρισιού και δημιουργεί μια όμορφη ιστορία που η αγάπη έχει τον πρώτο ρόλο, η Csil εικονογραφεί με μαεστρία και μέσα από τα απλά (χρήση μόνο μαύρου και ροζ χρώματος) σχέδιά της, δίνει ζωή στην πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με τον ρομαντισμό, ενώ η Αργυρώ Πιπίνη αποδίδει τον έμμετρο στίχο στα ελληνικά, μεταφέροντάς μας νοητά στην καρδιά της Γαλλίας.

 

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία