Η μαγεία των Χριστουγέννων… πάει διακοπές!

Συγγραφέας: Κατερίνα Σέρβη
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Βρισκόμαστε στο σπίτι του Άι Βασίλη, όπου λόγω εποχής επικρατεί ο γνωστός αναβρασμός. Λίστες διπλοτσέκαρονται, δώρα αμπαλάρονται, ξωτικά κινούνται με βιασύνη μέσα στον χώρο. Όμως ο Άγιος Βασίλης είναι ανήσυχος και καλεί τον Όλιβερ το ξωτικό σε συνάντηση. Η Κρίστι, η μαγεία των Χριστουγέννων, αποφάσισε πως κουράστηκε και φεύγει για διακοπές πάνω στον χαμό των ημερών!

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία; Και πώς θα καταφέρουν να αναπληρώσουν τη θέση της; Εδώ παίρνει ρόλο η μαγεία των Καλοκαιρινών Διακοπών, που οι φίλοι τη φωνάζουν Κάλι, και ο Όλιβερ, το ξωτικό, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν το κενό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου… μα καθόλου εύκολα. Και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, όταν θα εμφανιστεί ένα περίεργο σημείωμα, γραμμένο από σκληρούς και ανελέητους απαγωγείς…

Η Κατερίνα Σέρβη κάνει ένα διάλειμμα από την Ιστορία και γράφει μια… ιστορία χριστουγεννιάτικη. Με τη βοήθεια του εικονογράφου Βασίλη Γρίβα, φτιάχνουν ένα βιβλίο γεμάτο από τη Μαγεία των Χριστουγέννων και μας παρασύρουν σε μια περιπέτεια αλλιώτικη από όλες τις άλλες χριστουγεννιάτικες περιπέτειες που γνωρίζουμε ως τώρα. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 8 ετών και άνω που θα τα διασκεδάσει και θα τα βάλει στο κλίμα των γιορτών πάνω ακριβώς στην ώρα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.