Η μαγεία των Χριστουγέννων… πάει διακοπές!

Συγγραφέας: Κατερίνα Σέρβη
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Βρισκόμαστε στο σπίτι του Άι Βασίλη, όπου λόγω εποχής επικρατεί ο γνωστός αναβρασμός. Λίστες διπλοτσέκαρονται, δώρα αμπαλάρονται, ξωτικά κινούνται με βιασύνη μέσα στον χώρο. Όμως ο Άγιος Βασίλης είναι ανήσυχος και καλεί τον Όλιβερ το ξωτικό σε συνάντηση. Η Κρίστι, η μαγεία των Χριστουγέννων, αποφάσισε πως κουράστηκε και φεύγει για διακοπές πάνω στον χαμό των ημερών!

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία; Και πώς θα καταφέρουν να αναπληρώσουν τη θέση της; Εδώ παίρνει ρόλο η μαγεία των Καλοκαιρινών Διακοπών, που οι φίλοι τη φωνάζουν Κάλι, και ο Όλιβερ, το ξωτικό, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν το κενό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου… μα καθόλου εύκολα. Και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, όταν θα εμφανιστεί ένα περίεργο σημείωμα, γραμμένο από σκληρούς και ανελέητους απαγωγείς…

Η Κατερίνα Σέρβη κάνει ένα διάλειμμα από την Ιστορία και γράφει μια… ιστορία χριστουγεννιάτικη. Με τη βοήθεια του εικονογράφου Βασίλη Γρίβα, φτιάχνουν ένα βιβλίο γεμάτο από τη Μαγεία των Χριστουγέννων και μας παρασύρουν σε μια περιπέτεια αλλιώτικη από όλες τις άλλες χριστουγεννιάτικες περιπέτειες που γνωρίζουμε ως τώρα. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 8 ετών και άνω που θα τα διασκεδάσει και θα τα βάλει στο κλίμα των γιορτών πάνω ακριβώς στην ώρα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.